Uudet pätkät Korsikalla eivät hetkauta Sebastien Ogieria – ”Muutokset tuntuvat sopivan minulle”

Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: Citroen Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kuusinkertainen maailmanmestari Sebastien Ogier tavoittee MM-titteliä jo kolmannessa eri tiimissä vaihdettuaan täksi kaudeksi takaisin Citroenin leipiin.

Ogierin mestaruusjahti on alkanut mainiosti, sillä ranskalainen otti voitot sekä Monte Carlossa että Meksikossa. Siitä huolimatta Toyotan Ott Tänak on MM-taiston johdossa neljän pisteen turvin.

Ensi viikon Korsikan rallissa iso osa reitistä on jälleen uudistunut. Se on enemmän kuin multimestari Ogierin mieleen.

– Reitti on muuttunut jälleen tänä vuonna aika paljon, mutta se ei ole mitään uutta. Minä olen aina tottunut uusiin pätkiin nopeasti ja tällaiset muutokset tuntuvat sopivan minulle. Se tuo vähän lisästressiä ja adrenaliinia kisassa, mutta sen myötä voi myös tehdä isompia eroja kuin normaalisti, Ogier analysoi.

– Kun erikoiskokeet ovat kaikille uusia, niin luonnollisesti eroja tehdään sitä kautta, kuka on tehnyt parasta työtä nuotituksessa. Nuotteihin pitää olla kunnollinen luotto ja heti startista on pystyttävä puskemaan täysillä.

Citroen C3 WRC on ollut aina vahva asvaltilla. Tämä tuo lisää itseluottamusta Ogierille.

– Me kaikki tiedämme C3:n suorituskyvyn asvaltilla. Meidän testit menivät myös hyvin ja ne olivat tuottoisat. Fiilis autoon on hyvä, vuosina 2016 ja 2018 Korsikalla juhlinut Ogier toteaa.

Korsikan MM-ralli alkaa ensi perjantaina. Ohjelmassa on 14 erikoiskoetta ja yhteensä 347,51 ek-kilometriä.

 

 

Lue myös nämä

  • Uusimmat