Quantcast

Uuden-Seelannin MM-rallin tulevaisuus vaakalaudalla – ”Olemme toiveikkaita, emme optimistisia”

Uuden-Seelannin MM-ralli
Uudessa-Seelannissa voidaan joutua odottamaan MM-rallia pitkään. Kuva: Gepa Pictures/McKlein/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Uuden-Seelannin rallifanit ovat kokeneet pettymyksen toisensa jälkeen, kun ensin tämän vuoden osakilpailu peruttiin koronapandemian vuoksi ja sitten kävi ilmi, että Uutta-Seelantia tuskin nähdään myöskään vuoden 2021 kisakalenterissa.

Uuden-Seelannin piti palata MM-kalenteriin syyskuussa ensi kertaa sitten vuoden 2012, mutta nyt odotuksesta uhkaa tulla entistä pidempi. FIA julkaisi viime viikolla kaudelle 2021 yhdeksän varmaa maata, jotka ovat mukana MM-sarjassa. Näiden lisäksi lopulliseen kalenteriin mahtuu enää 1-3 maata mukaan. Australia oli varmistettujen maiden joukossa, joten Uuden-Seelannin mahduttaminen mukaan on hyvin epätodennäköistä.

Lue myös: FIA nimesi yhdeksän MM-rallia ensi vuodelle – viimeisistä paikoista luvassa hurja taistelu

– Ei ole epäilystäkään, että aika moni kisajärjestäjä tulee olemaan hyvin pettynyt sen jälkeen, kun lopullinen kalenteri julkaistaan. Me olemme tehneet pitkään töitä WRC-promoottorin kanssa, että olisimme jälleen mukana, Uuden-Seelannin MM-rallin toimitusjohtaja Michael Goldstein sanoo Autosportin sivuilla.

– Meidän mielestä tämä laji on muutakin kuin pelkkiä dollareita. Olisi sydämetön päätös FIA:lta ja WRC-promoottorilta heittää Uuden-Seelannin ralli jälleen sivuun kolmeksi tai jopa viideksi vuodeksi. Olemme toiveikkaita, mutta emme optimistisia.

On varsin epätodennäköinen ajatus, että Tyynenmeren alueella ajettaisiin kaksi MM-rallia ensi vuonna. WRC-promoottori on pitkään puhunut, että Australia ja Uusi-Seelanti vuorottelevat kisakalenterissa.

– Tiedossa on, että Uusi-Seelanti on vapaa koronaviruksesta. Maamme on turvallinen vierailla ja voimme varmasti tarjota hyvin järjestetyn rallin, Goldstein huomauttaa.

Sebastien Ogier lennätti Toyotan WRC-autoa Suomessa viime viikolla. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2354,342496″ ap mute]

Jos Uusi-Seelanti jää sivuun vuoden 2021 kalenterista, voi edessä olla pitkä odotus saada MM-tason kisa takaisin maahan. Tämän vuoden rallin peruminen aiheutti kisajärjestäjille massiivisia kuluja.

– Jos emme ole mukana, on meidän keskusteltava vakavasti yhteistyökumppaneidemme kanssa, että onko mahdollista hakea MM-paikkaa tulevina vuosina, Goldstein myöntää.

Lue lisää: Kuusi MM-rallia syys-marraskuussa? – Belgia ja Viro vahvimmat ehdokkaat uusiksi osakilpailuiksi

Lue myös nämä

  • Uusimmat