Quantcast

”Uskomaton tarina” – Hyundain jättävä rallitähti kulki kivikkoisen tien ennen unelmadiiliään

Craig Breen
Craig Breen. Kuva: Hyundai Motorsport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Craig Breen putosi lähes tyhjän päälle kolme vuotta sitten, kun hänelle ei löytynyt työnantajaa rallin MM-sarjasta.

Marraskuussa 2018 Breen ajoi viimeisen MM-rallinsa Citroenin WRC-autolla. Pari viikkoa myöhemmin Breen kilpaili kotimaassaan Irlannissa aivan toisenlaisella menopelillä – alla oli klassinen MG Metro 6R4 -kilpuri, jolla hän ajoi nolla-autona Killarneyn historic-rallissa.

Breenin kuviot menivät tuolloin muutenkin uusiksi. Pitkäaikainen kartanlukija Scott Martin oli siirtynyt Elfyn Evansin luottomieheksi, joten Breen lähti luomaan uutta uraa Kris Meeken ex-kartturin Paul Naglen kanssa. Breenillä ja Naglella oli yhteistä historiaa vuosilta 2012-13.

Breen ja Nagle osallistuivat kauden 2019 ensimmäisellä puoliskolla Irlannin ja Italian rallisarjan kisoihin R5-kalustolla. Tulokset puhuivat puolestaan, ja lopulta Hyundai tarjosi pestiä Breenille. Irlantilainen kilpaili ensimmäisen kerran Hyundain i20 WRC -autolla MM-sarjaan pyrkineessä Viron kandidaattikilpailussa heinäkuussa ja pari viikkoa myöhemmin hän starttasi WRC-kalustolla Suomen MM-ralliin.

Breenin viimeiseksi kilpailuksi Hyundain WRC-autolla jäi viime viikonloppuna ajettu Suomen MM-osakilpailu, jossa hän sijoittui kolmanneksi. M-Sport Ford vahvisti keskiviikkona, että Breen ajaa tallin ykköskuljettajana kausina 2022-23.

– Olen tehnyt pikkupojasta saakka töitä sen eteen, että saan koko kauden kattavan paikan MM-sarjaan. En voinut jättää tätä tilaisuutta väliin, Breen kertoo.

– Se on surullista, ettemme voi jatkaa Hyundai Motorsportin kanssa, mutta tämä on ollut uskomaton tarina. Meillä ei ollut käytännössä mitään, kilpailimme kotimaassamme Irlannin rallisarjassa ja sinkouduimme takaisin MM-sarjaan. Hyundai antoi meille oljenkorren, jonka ansiosta pystyimme näyttämään kykymme, Breen kiittelee.

Breen jätti tyylikkäät hyvästit Hyundaille. Kolmesta viimeisimmistä MM-rallistaan hän keräsi yhtä monta palkintosijaa. Virossa ja Belgiassa hän ajoi toiseksi, ja viime viikonlopun Suomen MM-rallista tuloksena oli kolmostila.

– Haluan vilpittömästi kiittää Craigia ja Paulia heidän kovasta työstään ja sitoutumisestaan siitä lähtien, kun he liittyivät talliimme vuonna 2019. Kolmen kauden aikana he todistivat olevansa arvokkaita tiimipelaajia ja he auttoivat osaltaan meitä saavuttamaan viimeisimmät valmistajien maailmanmestaruutemme, Hyundain tallipäällikkö Andrea Adamo kehuu.

Thierry Neuville ja Ott Tänak ovat Hyundain kärkikuskit ensi kaudella. Talli vahvisti keskiviikkona, että Dani Sordo ja Oliver Solberg jakavat ajovastuuta kolmosautossa.

Katso alapuolelta Suomen MM-rallin päätöspäivän parhaat palat. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,389240″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat