Uskomaton loppuratkaisu sai toimittajat ymmälleen: ”Olihan se käsittämätöntä!”

Rallit.fin tuorein Rallipodi pureutuu taas perinteiden mukaisesti rallimaailman polttaviin puheenaiheisiin.
Ott Tänak
Ott Tänak juhli voittoaan Sardinian MM-rallissa 2024. Kuva: Vincent Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallipodin 15. jakso palaa vielä hetkeksi touko-kesäkuun vaihteessa ajettuun Sardinian MM-rallin tapahtumiin.

Sardiniassa kokeiltiin ensimmäistä kertaa uutta ja lyhyempää formaattia. Shakedown ajettiin vasta perjantaiaamuna ja itse kilpailu alkoi perjantaina iltapäivällä. Koko kisa oli ajettu alusta loppuun vain reilussa kahdessa vuorokaudessa.

– Kaiken kaikkiaan aika kiva, että nyt vedettiin hieman tiiviimpi paketti. Ja saatiinhan siihen perjantain ensimmäiselle neljälle pätkälle vähän ohjelmaakin. Sitten lauantaina oli pitkä päivä ilman huoltoa ja sunnuntai oli vähän lyhyempi, mutta silloinkin tapahtui, Rallit.fin toimittaja Toni Heinonen kehui uutta formaattia tuoreessa Rallipodin jaksossa.

– Seurasin kisaa television välityksellä ja ihan ulkopuolelta seuranneena voi sanoa, että oli mun mielestä ihan onnistunut formaatti. Ei se ainakaan sitä actionia yhtään vähentänyt, Aki Hietavala komppasi.

Tapahtumia tosiaan riitti ja kaiken päälle Sardiniassa saatiin vielä hyvin dramaattinen loppuratkaisu. Toyotan Sebastien Ogier näytti jo vastustamattomasti ajavan kohti kolmatta perättäistä voittoa, kunnes onnetar käänsi ranskalaiselle multimestarille selkänsä. Ogier kärsi rengasrikon ja menetti voiton Hyundain Ott Tänakille vain 0,2 sekunnin erolla.

– Se oli kyllä huimaa. Siinä taisi olla kuusi sekuntia Ogierin hyväksi ennen sitä vikaa pätkää, mikä on kaikille supertuttu. Hyundai-pomotkin ehtivät jo harmitella, että ei sitä voittoa nyt tällä kertaa tullut. Ogierille tuli sitten rengasrikko ja 0,2 sekuntia jäi eroa. Olihan se käsittämätöntä!, Hietavala hehkutti.

Edellisen ja ainoan kerran yhtä rallin voitto oli ratkennut vuonna 2011 Jordaniassa ja siihen liittyy myös hauska tarina, mihin Heinonen vielä palasi tuoreessa jaksossa.

Kuuntele alta Rallipodin uusi jakso kokonaisuudessaan! Voit kuunnella sen myös Spotifyssä – ja muista ottaa samalla Rallipodi seurantaan!

Lue myös nämä