Upean MM-rallin ajanut Suninen sai kehut uudelta kartturiltaan – ”Ei tarvittu mitään lastenvahtia”

Teemu Suninen ja Jarmo Lehtinen. Kuva: M-Sport Ford

Fordin Teemu Suninen oli Sardinian MM-rallin suomalaisonnistuja. Jokelalainen ajoi uransa parhaan suorituksen ajettuaan toiseksi.

Kyseessä on vasta Sunisen lyhyen WRC-uran toinen palkintokorokepaikka.

– Aika hyvät fiilikset on nyt. Positiivista on se, että meidän vauhti oli koko ajan kilpailukykyistä ja tasaista. Mitään isompia virheitä ei tehty. Tässä vaiheessa uraani tämä oli tärkeä tulos.

Sardinian MM-rallin toisen sijan lisäksi Suninen on hankalan alkuvuoden jälkeen nakuttanut kahdesti viidenneksi ja kertaalleen neljänneksi. Tämän myötä Ford-kuski on kohonnut MM-pisteissä jo viidenneksi.

Analyyttinen suomalaiskuski sai palkintosijasta aimo annoksen itseluottamusta, mutta käänsi nopeasti katseensa tulevaan.

– Vaikeampaa se on nyt lähteä seuraaviin kisoihin. Nyt ihmiset odottavat taas parempia tuloksia, Suninen velmuili.

– Täytyy unohtaa tämä ralli ja tehdä seuraaviin kisoihin työt hyvin. Iso haaste on pitää tämä taso jatkossa, Suninen vakavoitui.

Yhteistyö uuden kartanlukijan Jarmo Lehtisen kanssa lähti käyntiin paremmin kuin hyvin. Heti perjantaiaamuna kaksikko nakutti pohja-aikoja, vaikka yhteinen kokemus autossa oli olematon.

– Jarmo ei ole ollut neljään vuoteen WRC-autossa, mutta homma jatkui juuri siitä, mihin hän lopetti. Ei olisi paljon paremmin voinut alkaa. Meidän yhteistyö toimi hyvin, mutta varmasti sitäkin voidaan vielä parantaa, Suninen summasi.

Katso alta kooste Sardinian MM-rallin päätöspätkän dramaattisista tapahtumista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

Kokenut Lehtinen muistetaan Mikko Hirvosen kartanlukijana. Edellisen kerran Lehtinen oli MM-rallissa vuonna 2014 Walesissa, jolloin tulos oli niin ikään toinen sija.

– Toivotaan, että tässä ei ole mitään taikaa. Viimeksi kun olin WRC-auton kyydissä, niin silloinkin oltiin toisia. Toivottavasti se ei ole mikään enne, Lehtinen naureskeli.

– Teemu on kyllä rautainen ammattilainen. Pystyin keskittymään ihan omaan hommaani. Ei siellä autossa mitään lastenvahtia tarvittu, Lehtinen jatkoi viitaten kaksikon 25 vuoden ikäeroon.

Seuraavaan osakilpailuun Suomen MM-ralliin Suninen lähtee maltillisin mielin, vaikka kotikisassa katse on varmasti palkintokorokkeella.

– Lähdetään ajamaan viiden joukkoon. Siellä taistelu on aina tiukkaa ja erot pieniä. Podium vaatii jo huippuonnistumisen, Suninen pohti.

– Suomessa on ihan erilaiset soratiet, mitä edellisissä kisoissa on ollut. Siellä on jälleen edessä uudet haasteet.

Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi Toimituspäällikkö