Quantcast

Ukrainan sota pudotti myös toisen venäläiskuskin rallin EM-sarjasta

Venäläinen Nikolai Grjazin on vetänyt ilmoittautumisensa pois ensi viikonloppuna ajettavasta rallin EM-sarjan kauden avausosakilpailusta.
Nikolai Grjazin
Nikolai Grjazin Ruotsin MM-rallissa. Kuva: Skoda Motorsport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Grjazin oli ilmoittautunut Latvian lisenssillä rallin EM-sarjan kauden 2022 avauskisaan Fafe-ralliin Portugalissa. Grjazin on kisannut EM-sarjassa Latvian lisenssillä myös edellisinä vuosina, mutta ilmeisesti Ukrainan sotatila sai miehen perumaan osallistumisensa. Sosiaalisessa mediassa venäläiskuskin osallistuminen Fafe-ralliin herätti paljon tunteita.

Rallisivusto Dirtfishin mukaan Grjazin on kertonut rallin väliin jättämisen perusteluksi henkilökohtaiset syyt. Grjazin oli reilu viikko sitten mukana Ruotsin MM-rallissa, mutta Ukrainan sota puhkesi kesken kisaviikon.

Kansainvälinen autoliitto FIA antaa edelleen venäläisten ja valkovenäläisten kuljettajien osallistua kilpailuihin, joskin tiukoin ehdoin. Sen sijaan esimerkiksi Suomen kattojärjestö AKK on evännyt edellä mainittujen maiden kuskeilta osallistumisen moottoriurheilutapahtumiin Suomessa. Portugalin autoliitto FPAK olisi puolestaan sallinut Grjazinin ajamisen Fafe-rallissa.

Grjazin on toinen venäläinen huippukuski, joka joutuu jättämään EM-kauden avauksen väliin. EM-sarjan kaksinkertainen mestari Aleksei Lukjanuk kertoi aiemmin, että hän ei aja kilpaa ennen kuin sotatoimet Ukrainassa päättyvät. Grjazin on urallaan voittanut vuonna 2018 EM-sarjan alle 28-vuotiaiden mestaruuden.

Venäläisen alkukausi MM-sarjassa on ollut kaksijakoinen. Monte Carlossa tammikuussa Grjazin olui WRC2-luokassa kolmas, mutta Ruotsissa mies teki ison virheen sunnuntaina. Grjazin oli kiinni luokan kolmannessa tilassa, mutta ajoi päätöserikoiskokeella lumipenkkaan ja joutui keskeyttämään.

Fafe-rallin osallistujalistalla on vielä yksi venäläinen kuljettaja. Dmitri Feofanov osallistuu ERC3-luokkaan Ford Fiesta Rally3:lla. Myös Feofanov ajaa Latvian lisenssillä. Sen sijaan Aleksander Rzhevkin on Grjazinin tavoin perunut ilmoittautumisensa.

Katso alapuolelta Ruotsin MM-rallin WRC2-luokan ratkaisuhetket. Videolla näkyy myös Grjazinin ulosajo.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,400662″ ap mute ]

Lue myös nämä

  • Uusimmat