Tuukka Hallia rallisprintin SM-sarjan avauskisan ykkönen – ”Hyvin meni varavarajämäosilla”

Kuusiosainen rallisprintin SM-kausi starttasi Oulun Sanginjoella lauantaina.
Tuukka Hallia
Tuukka Hallia. Kuva: Taneli Niinimäki/AKK
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kaksivetoisten yleiskilpailussa ensimmäisellä kierroksella kovinta vauhtia pitivät Ari-Pekka Koivisto sekä Janne Seluska ja Jarno Pentinpuro. BMW M3-autoa käskyttävä Koivisto suoritti Sangin 3,5-kilometrisen radan 0,11 sekuntia vikkelämmin ennen toiseksi ajanutta Opel Corsa -pilotti Seluskaa. Pentinpuro jäi Citroen C2:llaan Koivistosta liki 1,5 sekuntia.

Toisella kierroksella Seluska onnistui lyömään Koiviston noteerauksen, mutta kummankaan ajat eivät parantuneet ensimmäiseltä kierrokselta. Näin Koivisto pääsi juhlimaan kaksivetoisten yleiskilpailun voittoa 0,11 sekunnin marginaalilla.

– Tosi liukasta oli ensimmäisellä kierroksella, niin tuli otettua vähän varovasti ja lähtökin epäonnistui. Toisella kierroksella alkoi sitten reitillä olemaan sen verran lunta, että ei saatu enää aikaa parannettua, vaikka lähtö onnistuikin jo huomattavasti paremmin, Koivisto kertoo sarjan tiedotteessa.

– Kaiken kaikkiaan tosi hyvä päivä ja kun matkaakin oli vain 150 kilometriä niin tämähän oli melkein kotikisa. Hiukan tuntui vaan oudolle olla yksin kabiinissa, kun ei ollut kartturia vieressä höpöttämässä, Koivisto naureskeli.

Kärkitriossa ei tapahtunut muitakaan muutoksia ensimmäisen kierroksen jälkeen, joten Pentinpuro sai pidettyä kolmannen sijansa Koiviston ja Seluskan vanavedessä.

Hallia juhli nelivetoisissa

Nelivedoissa herra ja hidalgo oli jälleen kerran Tuukka Hallia Mitsubishi Lancerillaan. Ensimmäisellä kierroksella Hallia nakutti peräti 3,6 sekuntia nopeamman ajan kuin toiseksi tullut Mitsubishi-kuljettaja Juho Mäki-Tammela. Konkari Jari Lamminsivu Skoda Fabialla täydensi kolmen kärjen ensimmäisen kierroksen jälkeen.

Toisella kierroksella Hallia sai vielä nipistettyä vajaat puolisen sekuntia ensimmäisen kierroksen ajasta pois ja kun kovin uhkaaja Mäki-Tammela ei aikaansa parantanut oli voittomarginaali 3,99 sekuntia. Myöskään nelikoissa ei kärkitrio muuttunut toisella kierroksella, joten Mäki-Tammela ja Lamminsivu saivat pitää sijoituksena kisan päätteeksi.

– Hyvin meni, vaikka auto on nyt varavarajämäosilla aika pirusti erilainen ajettava, eivätkä vaihdevälit ole juuri sellaisia mitä pitäisi. Treeniäkään ei ehtinyt käydä yhtään edellisen kisan tuhojen jäljiltä ajamassa, että siihen nähden tosi hyvä suoritus, Hallia jutteli.

– ”Mitsulle” suuri kiitos että pysyi koko kisan yhtenä kappaleena. Koitetaan saada Laukaaseen kunnon osat paikoilleen ja katsotaan auto läpi, että pysyisi nipussa sielläkin.

Hallia nappasi yleiskisan voiton lisäksi myös sprinttiautojen luokan voiton. Ralliautoluokassa kovinta vauhtia piti kotimaisemissaan ajanut Toni Herranen. Herrasen aika riitti yleiskilpailussakin hienosti neljännelle sijalle.

Rallisprintin SM-sarja, Oulu, yleiskilpailun tuloksia:

 1. Tuukka Hallia   Mitsubishi 1.37,460
 2. Juho Mäki-Tammela Mitsubishi  +3,990
 3. Jari Lamminsivu  Skoda    +5,880
 4. Toni Herranen   Ford     +7,580
 5. Juha Mäkelä    Mitsubishi  +8,620
 6. Miikka Vuokila  Mitsubishi  +8,740
 7. Samuli Pokela   Mitsubishi  +8,960
 8. Panu Mertala   Subaru    +9,170
 9. Jukka Holtinkoski Mitsubishi  +9,620
10. Niko Riikonen   Mitsubishi +10,050
11. Mats Rinne    Mitsubishi +12,130
12. Aarni Mertanen  Skoda    +12,620
13. Kristian Kylmänen Subaru   +13,000
14. A-P Koivisto   BMW     +13,340
15. Janne Seluska   Opel    +13,450
16. Jarno Pentinpuro Citroen   +14,830
17. Ville Reuter   Volvo    +15,100

Lue myös nämä

 • Uusimmat