Turkin ralli pistää kuskit ja kartturit koville – ”Fyysisesti iso testi”

Teemu Suninen. Kuva: M-Sport Ford

Rallin MM-sarja jatkuu tällä viikolla Turkissa. Luvassa on erittäin raju koitos kuumissa ja kivikkoisissa olosuhteissa. Fordin suomalaispilotti Teemu Suninen starttaa Turkin kisaan hyvällä fiiliksellä. 

– Turkin ralli on kuuma ja todella haastava kilpailu. Se on fyysisesti iso testi kuskeille ja karttureille, koska autossa on niin rajut lämpötilat. On pidettävä huolta, että koko ajan saa tarpeeksi nestettä ja energiaa, Suninen summaa.

– Kuumuus on haaste myös autoille ja renkaille. Varsinkin renkaista on huolehdittava. Pätkät on niin rajussa kunnossa, että on vaikeaa arvioida, millä vauhdilla ne voi ajaa läpi. Olimme viime vuonna neljänsiä. Se todisti automme vahvuuden. Samanlaiseen suoritukseen olisin tälläkin kertaa tyytyväinen, Suninen jatkaa.

Sunisen tallikaverina Turkin rallissa on ruotsalainen Pontus Tidemand, sillä walesilaiskuski Elfyn Evans toipuu yhä selkävammastaan. M-Sport on napsinut edellisestä kahdesta rallista niukasti pisteitä, joten tallipomo Richard Millener toivoo suojateiltaan tasonnostoa.

– Fiesta WRC on aina ollut vahva MM-sarjan kovimmissa kisoissa. Meillä oli hyvät testit viime viikolla, jossa testasimme auton lisävahvistuksia ja jäähdytystä. Teemussa ja Pontuksessa on molemmissa valtava määrä potentiaalia, Millener sanailee.

– Turkin rallissa pitää olla fiksu. Kyse on siitä, että löytää sopivan vauhdin haastaville pätkille. Kisa ei ole helppo tietenkään, mutta jos pelaamme kortimme oikein, niin luvassa voi olla kova tulos.

 

Rallin MM-sarja jatkuu äärimmäisen kovissa olosuhteissa. Katso alta, mitä Turkin osakilpailussa on luvassa ja mitä mieltä huippukuskit ovat kisasta.

Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi Toimituspäällikkö