Quantcast

Tuovatko uudet hybridiautot etua nuorille rallitähdille? ”Varmasti auttaa vähän”

Ruotsin lipun alla kilpaileva Oliver Solberg aloittaa tällä viikolla Monte Carlossa ensimmäisen kautensa MM-sarjan tehdastiimissä.
Oliver Solberg
Oliver Solberg. Kuva: Vincent Thuillier/ Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

20-vuotias Solberg jakaa Hyundain kolmatta Rally1-kilpuria yhdessä espanjalaiskonkari Dani Sordon kanssa.

Tiettävästi Solbergille on luvassa isompi määrä osakilpailuja kuin Sordolle. Vuoden 2003 maailmanmestarin Petter Solbergin poika uskoo, että hybridiaikakausi voi olla yksi vahvuus tulevalla kaudella hänen osaltaan.

– Se fakta, että meillä kaikilla on uudet autot, auttaa minun varmasti vähän. Olen hyvin valmistautunut ja luottavainen. On mieletön fiilis, että saan olla lähtöviivalla uuden aikakauden ensimmäisessä rallissa, Solberg hehkuttaa.

– Onhan se iso unelmien täyttymys, että pääsin nyt ensimmäistä kertaa tehdastalliin. Uudet autot ovat mielestäni upeita. Ne kuulostavat paremmalta kuin koskaan ja ovat erittäin nopeita.

Viime kausi oli tulosten valossa Solbergille hankala. Nyt tähtäimessä on tasainen sesonki.

– Pääjuttu tänä vuonna on ajaa tasaisesti. Tämä on minulle edelleen iso oppimisen paikka, koska olen edelleen todella nuori. Onkin hienoa, että pääsen työskentelemään kokeneiden kavereiden kanssa. Tunnen, että olen valmis nousemaan seuraavalle tasolle.

Kauden avauskisa Monte Carlossa ei ole helpoin paikka aloittaa kautta varsinkaan uusilla autoilla.

– Meillä on realistiset odotukset kisaa ajatellen. Tärkeintä olisi päästä maaliin ja auttaa tallia mahdollisimman paljon. Monte Carlossa voi tapahtua mitä vaan. Pätkä voi alkaa lumessa, mutta päättyä kuivalla asvaltilla. Aika mielenkiintoinen ja ennalta-arvaamaton tapa aloittaa uusi kausi uusilla autoilla.  

Solberg on siis lähtöviivalla Monte Carlon MM-rallissa kuten myös helmikuussa kotikisassaan Ruotsissa. Näillä näkyminen nuorukainen ajaa kolmatta Hyundain Rally1-autoa myös Kroatiassa maaliskuussa ja Portugalissa toukokuussa. Sordo aloittanee kautensa vasta kesäkuun Sardinian rallista, jonka espanjalainen voitti vuosina 2019-20.

– Hybridit tuovat monta uutta elementtiä, jotka on otettava huomioon. Haaste on iso ihan kaikille. Jo testeissä olemme nähneet, että autot ovat hienoja ja nopeita. Myös äänimaailma on uskomaton. Uskon, että luvassa on ihan kunnon WRC-kausi, Sordo juttelee.

– Olen erittäin innoissani, että voin jakaa kolmatta autoa juuri Oliverin kanssa. On myös hienoa jatkaa työskentelyä muiden tiimikaverieni kanssa. He ovat kuin perhettä minulle. Yritän joka kisassa saavuttaa parhaan mahdollisen tuloksen, jotta voimme palata takaisin valmistajien mestariksi.

Katso alapuolelta viime lokakuun Katalonian MM-rallin parhaat palat.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,390540″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat