Tuoreelta WRC-tallipomolta napakka ehdotus – uudistetaan koko rallin MM-sarjan konsepti!

Hyundain WRC-tallin päällikkö Cyril Abiteboul siirtyi ralliin formuloista tämän vuoden alussa.
Cyril Abiteboul
Cyril Abiteboul. Kuva: Austral/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Abiteboul on päässyt katsomaan tuoreesta perspektiivistä rallin MM-sarjaa, joka kiistatta riutuu tällä hetkellä alamaissa. Ranskalaispomon mukaan on selvää, että formaattia tulee uudistaa.

Sardinian MM-rallin yhteydessä keskustelua herätti jälleen kuljettajien sunnuntaikruisailu. Koska asemat olivat jo kahden ensimmäisen ajopäivän aikana sementoituneet, keskittyivät kuskit säästelemään renkaitaan sunnuntain kolme ensimmäistä erikoiskoetta.

Toyotan Kalle Rovanperä avasi oman sanaisen arkkunsa aiheesta ja vaati uusia renkaita joka kuljettajalle ennen Power Stage -pätkää, jolloin renkaita ei tarvitsisi sunnuntaiaamuna säästellä. Abiteboul lähtisi uudistamaan koko konseptia.

– Sunnuntaipäivät eivät toimi. En usko, että pystymme ratkaisemaan ongelmaa vain pienin muutoksin. Koska kisaviikonloppu kulminoituu sunnuntaihin ja koska se ei nyt toimi, en koe, että saamme asioita kuntoon vain Power Stagea muokkaamalla. Se oli jo aikoinaan ratkaisu yhteen ongelmaan. Meidän pitäisi ottaa tuore katsantokanta koko viikonloppuun, Abiteboul sanoo Motorsport.comille.

– Eikä kyse ole vain sunnuntaista. Jokainen kisapäivä tarvitsee oman kertomuksensa. Elokuvissa ja suuressa osaa urheilulajeista on aina kliimaksinsa. Sitä tarvitsemme rallissa. Perjantaille pitää olla jotain, lauantaille jotain ja sunnuntaille niin ikään. Nyt meillä on nippu pätkiä, mutta sunnuntaihin mennessä homma on normaalisti ohi.

Rallin MM-sarjan kuljettajat ja kartanlukijat kokoontuivat Sardiniassa vuoden 2003 maailmanmestarin Petter Solbergin johdolla keskustelemaan lajin tulevaisuudesta. Hommaa on jatkettu tällä viikolla ja jatketaan myös tulevaisuudessa. Kaikki tahot ovat sitä mieltä, että uudistuksia tarvitaan, jotta laji houkuttelisi ensinnäkin lisää autonvalmistajia, mutta myös uusia katsojia.

– Rakastan tätä lajia, mutta on olemassa asioita, jotka meidän täytyy ja jotka me voimme korjata, Abiteboul naulaa.

Katso alapuolelta Sardinian MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat