Quantcast

Tunturirallin kärkikuskit aloittavat työt MM-rallia varten – ”Voitto ei ainakaan hankaloita sitä”

Teemu Asunmaa ja Marko Salminen
Teemu Asunmaa (oik.) ja Marko Salminen. Kuva: Meritapix/Merita Mäkinen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin hallitseva Suomen mestari Teemu Asunmaa pääsi jälleen kerran nostelemaan poronsarvia Tunturirallin päätteeksi.

Asunmaa ajoi virheettömällä suorituksella SM1-luokan voittoon kauden avanneessa Arctic Lapland -rallissa. Yleiskilpailussa hän sijoittui toiseksi Toyotan WRC-autolla kilpailleen Juho Hännisen jälkeen.

Mestarille tärkeintä oli se, että kaikki SM-sarjan kuskit jäivät hänen taakseen.

– Vauhti löytyi kohtuullisen hyvin kisan aikana. Eilen ja tänäänkin oli pientä tilannetta, mutta ei mitään isompaa. Löysimme hyvän rytmin iltapäivällä, mikä käänsi tilanteen eduksemme, Asunmaa summasi kauden avauskilpailunsa.

Ruotsin lipun alla kilpaileva Oliver Solberg nousi kisan lopussa haastamaan Asunmaan. Alavutelainen pystyi kuitenkin pitämään huippulupauksen takanaan 0,9 sekunnin erolla.

– Viimeistä edellisellä pätkällä ajoimme viisi kilometriä (Ole Christian) Veibyn perässä ja menetimme siinä aikaa. Sama homma toistui viimeisellä pätkällä, kun Veiby oli taas ulkona nopealla osuudella. Jouduimme melkein pysähtymään, ja siinä meni noin viisi sekuntia. Hävisimme Veibyn takia toistakymmentä sekuntia.

Rallin SM-sarjan toinen osakilpailu on ohjelmassa helmikuun alussa Kouvolassa. Helmikuun lopussa ajetaan puolestaan rallin MM-sarjan talviosakilpailu Rovaniemellä.

Asunmaa aikoo olla viivalla Arctic Rally Finlandissa. Hommat MM-rallia varten käynnistyvät heti viikonlopun jälkeen.

– Sen eteen lähdetään tekemään töitä, että olemme siellä mukana. Tämä voitto ei ainakaan hankaloita sitä. Luotan siihen, että saamme jonkinlaisen paketin kasaan.

Myös konkarikuljettaja Juha Salo ja Emil Lindholm suunnittelevat Suomen MM-talviralliin osallistumista. Salo sijoittui lauantaina päättyneen Tunturirallin SM1-luokassa toiseksi ja Lindholm kolmanneksi.

– Kunhan pääsemme kotiin, alamme miettiä MM-rallia. Olisihan siellä makeaa päästä ajamaan, Salo sanoi.

Katso alta video Teemu Asunmaan ajosuorituksesta Tunturirallissa.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,363881″ ap mute ]

Lue myös nämä

  • Uusimmat