Tunturiralliin ainakin yksi Toyotan WRC-auto – huhut kiihtyvät myös Kalle Rovanperän ympärillä

Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä Toyotan ratissa. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan WRC-tallin testikuljettajan Juho Hännisen nimi ilmestyi Arctic Lapland -rallin osallistujalistalle torstai-iltana.

Hänninen on ilmoittautunut kilpailuun kartanlukija Miika Teiskosen kanssa. Parivaljakko starttaa kisaan Toyota Yaris WRC -autolla.

Rallin SM-kauden avaavan ”Tunturirallin” ilmoittautuminen päättyi virallisesti maanantaina, mutta WRC-lisäluokan ilmoittautumista jatkettiin perjantai-iltaan saakka.

Tähän on syynä se, että Rovaniemellä saatetaan ajaa rallin MM-sarjan osakilpailu helmikuun loppupuolella. Ensi viikon Tunturirallissa WRC-talleilla olisi mahdollisuus testata autojaan mahdollista Suomen MM-talvirallia varten.

Hännisen päätehtävänä onkin ajaa testiä Toyotalle ensi viikon perjantaina ja lauantaina järjestettävässä kilpailussa. Mahdollista on, että rallissa nähdään myös toinen Toyota Yaris WRC Kalle Rovanperän ohjastamana.

Rovanperä osallistui viime vuonna Arctic Lapland -ralliin ja kuittasi yleiskilpailun voiton. Huhut Rovanperän tulemisesta myös tämän vuoden kilpailuun kiihtyivät torstai-iltana, sillä lähtölistalta on vapautunut kilpailunumero 69 käytettäväksi. Rovanperä kilpailee kyseisellä numerolla rallin MM-sarjassa.

Tosin myös Hännisellä on kevyt kytkös numeroon 69. Hänninen ajoi edellisen rallinsa Sardinian MM-osakilpailussa 2019 ja tuolloin ”kuusysit” koristivat punkaharjulaisen Toyotan kylkiä.

Toyotan tuore tallipäällikkö Jari-Matti Latvala myönsi alkuviikosta, että tiimi pitää ovea auki testirallille Rovaniemellä.

– Mietimme sitä testikisana, jos siellä ajetaan myöhemmin MM-ralli. Sitä kun ei vielä tiedä, niin ei olla ilmoitettu ketään. Se riippuu vielä aika monesta asiasta, Latvala kertoi Rallit.fille tiistaina.

Tunturirallin osallistujalistalta löytyi kolme WRC-autoa myöhään torstai-iltana. Hännisen lisäksi kilpailuun ovat ilmoittautuneet F1-tähti Valtteri Bottas ajokkinaan Citroen DS3 WRC sekä Kimmo Kurkela, jolla on käytössään JanPro Racingin Ford Fiesta WRC. WRC-luokan ilmoittautuminen päättyy perjantaina kello 18.

Suomen MM-talvirallista ei ole vielä tehty virallista päätöstä. Lähiaikoina pitäisi selvitä, ajetaanko napapiirillä MM-pisteistä reilun kuukauden kuluttua. Kilpailu korvaisi aiemmin perutun Ruotsin MM-rallin.

Katso alapuolelta kauden 2020 päättäneen Monzan MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat