Quantcast

Tunturirallia johtavalta Jari Huttuselta suoraa puhetta: ”Rahastahan se on kaikki kiinni”

Jari Huttunen teki Tunturirallin avauspäivänä juuri sen, mitä häneltä odotettiinkin.
Jari Huttunen
Jari Huttunen. Kuva: Toni Heinonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Huttunen johtaa rallin SM-sarjan avaavaa Arctic Lapland -rallia 19,3 sekunnin marginaalilla perjantain erikoiskokeiden jälkeen. Rallin MM-sarjassa viime vuodet kilpaillut Huttunen ajoi päivän viidellä erikoiskokeella neljä pohja-aikaa.

– Ei ollut mitään ongelmia, isoja virheitä eikä muutakaan kommellusta. Eli ihan hyvin meni, Huttunen tiivisti Rallit.fille.

SM-sarjan kestomenestyjät Teemu Asunmaa ja Juha Salo eivät pysyneet samassa kyydissä Huttusen kanssa, joka kilpailee Skodan vanhemmalla Fabia R5 -autolla.

– Odotin, että Salo ja Asunmaa menisivät täällä kovaa. Ja kyllähän he menevätkin – en sano, että hiljaa olisi ajettu. Mutta se yllättää, että pystyn tällä tavalla pistämään kampoihin, Huttunen tunnusti.

Huttunen kilpaili viime kaudella rallin MM-sarjan WRC2-luokassa M-Sport Fordin kuljettajana. Fordin Rally2-auto ei ole yhtä kilpailukykyinen kuin Skoda, joka on ollut kärkiajokki MM-sarjan kakkosluokassa jo vuosia.

Vaikka Huttusen napapiirillä käyttämä Skoda Fabia ei ole tuorein versio, meno maistuu hyvälle Ford Fiestan jälkeen.

– Kerrankin auto on käypänen käteen. Kun kääntää ratista, se tuntuu menevän juuri siihen suuntaan kuin haluaakin. Siitä tulee heti kiva fiilis, Huttunen myhäili.

Huttusen ja M-Sportin yhteistyö päättyi viime vuoteen. Tälle vuodelle kiuruvetinen ei ole toistaiseksi löytänyt ajopaikkaa MM-sarjasta, mutta hänet saatetaan nähdä MM-osakilpailuissa. Kenties jo helmikuisessa Ruotsin MM-rallissa.

– Siitähän on jonkinlainen huhu lähtenyt liikenteeseen. Totta kai sinne yritetään päästä, mutta rahastahan se on kaikki kiinni, Huttunen tunnusti.

Tunturiralli ajetaan päätökseen lauantaina, jolloin ohjelmassa on kuusi erikoiskoetta.

Lue myös: EK5: Jari Huttunen dominoi Tunturirallin avauspäivää – tuovatko näytöt paikan Ruotsin MM-osakilpailuun?

Lue myös nämä

  • Uusimmat