Quantcast

Tuleeko hylkäys? Toyota-tähti törmäsi taas moottoripyörään Dakarissa ja jätti noudattamatta tärkeää sääntöä

Giniel de Villiers
Giniel de Villiers. Kuva: Florent Gooden/DPPI
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyota-kuljettaja Giniel de Villiers on joutunut jälleen Dakar-rallin tuomariston erityistarkasteluun toimintansa takia.

De Villiers nousi otsikoihin kilpailun ensimmäisen varsinaisen etapin jälkeen, kun ranskalainen televisiokanava julkaisi videon eteläafrikkalaiskuljettajan onnettomuudesta moottoripyöräilijän kanssa.

De Villiers törmäsi Toyotallaan moottoripyöräluokassa kilpailevaan Cesar Zumaraniin, joka oli jäänyt jumiin pehmeään hiekkaan. De Villiers pakitti törmäyksen jälkeen, jotta Zumaran pääsi nousemaan auton alta.

Zumaran viittoi de Villiersiä jatkamaan, minkä jälkeen hän kaatui hiekalle. Dakar-konkari de Villiers ohitti pyörän ja jatkoi matkaansa. Tapauksessa tyrmistyttävää oli se, ettei de Villiers pysähtynyt onnettomuuspaikalle varmistamaan, että Zumaran on täysin kunnossa.

Dakar-rallin vuonna 2009 voittanut de Villiers sai tapauksesta vain viiden minuutin aikasakon, vaikka useat vaativat konkarikuljettajalle hylkäystä kisasta.

Katso video tapauksesta tästä jutusta.

Nyt esiin on noussut uusi tapaus, jossa osallisina olivat jälleen de Villiers ja moottoripyöräluokkaan osallistuva kilpailija. Marokkolainen Mohamedsaid Aoulad Ali kertoi maanantaina ajetun toisen etapin jälkeen moottoripyöräluokan tuomaristolle, että autoluokan kilpailija oli ajanut hänen moottoripyöränsä yli.

– Hän kertoi kaatuneensa dyynin taakse 180 kilometrin kohdalla. Hän valmistautui nostamaan pyöränsä ylös, kun hän kuuli auton lähestyvän. Hän astui sivuun. Auto ylitti dyyniin, minkä jälkeen auto ajoi moottoripyörän yli aiheuttaen ison mekaanisen vaurion, tuomariston päätöksessä todetaan.

 

Marokkolaiskilpailija ei nähnyt auton kilpailunumeroa, mutta GPS-tiedoista vahvistui, että kyseessä oli de Villiersin Toyota. Huomattavaa oli se, ettei eteläafrikkalainen tälläkään kertaa pysähtynyt onnettomuuspaikalle.

– Hän ainoastaan kiersi lenkin arvioidakseen visuaalisesti tilanteen. Sen jälkeen hän jatkoi kilpailuaan, tuomaristo alleviivasi.

Moottoripyöräluokan tuomaristo on siirtänyt tapauksen autoluokan tuomariston käsiteltäväksi. Tapauksesta ei ole vielä annettu lopullista päätöstä.

De Villiersin ensimmäisen rangaistuksen taustalla oli se, ettei hän pysähtynyt tarkastamaan, onko moottoripyöräilijä loukkaantunut. Nähtäväksi jää, saako Toyota-tähti nyt aiempaa kovemman rangaistuksen, kun hän jätti jälleen noudattamatta tärkeää sääntöä.

Katso alta video Dakarin kolmannelta etapilta.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,396490″ ap mute ]

Lue myös nämä

  • Uusimmat