Trogenin alkukausi penkin alle – ”Kaikesta pitää ottaa oppia”

Sami-Matti Trogen. Kuva: Hal Ridges/RX Academy.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

RX Academy on Ice –talvisarja on neljän osakilpailun mittainen, kaksi ensimmäistä ajettiin Ruotsissa viikon välein, Östersundissa ja Höljesissä. Seuraavat kaksi ajetaan niin ikään viikon välein, tällä kertaa ollaan Norjassa.

Viikonloppuna kilpaillaan Ålissa ja kauden huipennus ajetaan Golissa.

Sami-Matti Trogenin kausi ei ole sujunut odotuksien mukaan. 15 vuotias lohjalainen on joutunut opettelemaan jäärata-ajon niksejä kantapään kautta. Kilpailuissa on ollut positiivistakin, sillä Trogen on voittanut molemmissa osakilpailuissa yhden alkuerän, ja vauhti radalla on ollut pääsääntöisesti erinomaista.

– Alkuerissä olen saanut ihan hyvän vauhdin päälle, ja onnistunut keräämään niistä kohtuulliset pisteet. Mutta molemmissa semilähdöissä olen epäonnistunut, osittain myös huonon tuurin takia. Viimeksi auton etupää putosi heti johonkin uriin, ja jäin sutimaan paikoilleen. Se lähtö oli sitten oikeastaan siinä. En mä kuitenkaan onnen varaan näitä kisoja todellakaan laske. Kaikesta pitää ottaa oppia ja ajaa radalla kovempaa, Trogen sanoo.

Höljesin osakilpailun jälkeen Trogen kävi auton tietojenkeruujärjestelmästä ajoa läpi, ja Set Promotion tiimin kisainsinöörin kanssa huomio kiinnittyi mutkista ulostuloihin.

– Katseltiin dataa, ja huomattiin, että menen aika agressiivisesti mutkiin. Jos menen niihin liian kovalla vauhdilla etenkin iltapäivällä, jolloin radalla on jo paljon uria, en pysy urissa vaan auto pyrkii karkaamaan niistä pois. Joillain rataosuuksilla olin nopein, mutta toisilla sain takkiin. Se johtuu juuri niistä määrätynlaisista kaarteista. Koitan vähän muuttaa mutkiin sisääntuloa, jotta pysyn paremmin urissa ja saan ulostulon nopeammaksi.

Kilpailu Ålissa käydään ensi sunnuntaina. Trogenilla on mentori mukana matkassa.

– Lähdetään mentorin kanssa reissuun. Matti Alamäki tulee katsomaan miten ajan. Hän osaa myös olla isona apuna, jos jotain täytyy kesken kisapäivän saada muutettua. Vaikka alkukausi meni miten meni, tavoitteestani en tingi. Podiumille yritän, Trogen kertoo.

Lue myös nämä

  • Uusimmat