Trogen innolla uran toiseen MM-rallicrossiin – ”Tavoitteena finaalipaikka”

Sami-Matti Trogen. Kuva: Jan Kåre Rafoss.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

MM-rallicrosskausi jatkuu tulevana viikonloppuna Norjassa. Nuori lupaus Sami-Matti Trogen kilpailee uransa toisessa RX2-luokan kilpailussa.

Set Promotion -tiimissä ajava Trogen selviytyi edellisessä osakilpailussa Englannin Silverstonessa semifinaaliin. RX2-luokassa ajetaan Ford Fiesta-korisilla, yli 300-hevosvoimaisilla nelivetoisilla turboautoilla.

– Finaalipaikka oli Silverstonessa niin lähellä eli sitä lähden nyt jahtaamaan. Harmitti, kun se meni sivu suun oikeastaan muiden töppäysten vuoksi. Semifinaalissa kävi niin, että ensin otin kylkikontaktia norjalaisen kanssa, jostas hän veti ilmeisesti herneet nenään ja paukutti seuraavissa mutkissa perään niin että pyörähdin. Mun auto oli lopulta melkein keskeytyskunnossa, Trogen kertaa Englannin tapahtumia.

Trogen ei ole ajanut Norjan Hellissä aiemmin, joten perjantain harjoitukset tulevat tarpeeseen.

– Radasta ei ole kokemusta kuskina, sillä olen siellä vain kerran käynyt, kun olin toissa kesänä katsomassa MM-rallicrossia. Pitää käyttää treeniaika mahdollisimman tarkasti hyödyksi. Uskon, että rata sopii mun ajotyylille, sillä se vaikuttaa olevan sopivan vauhdikas mutta kuitenkin tekninen. Tarkemmin tiedän sitten treenin jälkeen.

Kilpailu alkaa lauantaina, kun iltapäivällä ajetaan kaksi alkuerää. Sunnuntaina ajetaan kaksi viimeistä alkuerää, semifinaalit ja finaali.

– Silverstonen rata oli rakennettu F1-radalle, mutta nyt ajetaan perinteisemmällä moottoriradalla. Vaikka olikin mahtavaa kisata kymmenien tuhansien katsojien edessä, niin kyllä tuo aito rata sytyttää. Hyvä kun sain ensimmäisen kisan nyt ajettua, jotta tiedän millaista on odotettavissa. Se tuo luottoa Norjan kisaan. Tavoitteeksi asetan pääsyn finaaliin, Trogen paketoi.

Lue myös nämä