Quantcast

Toyotan WRC-tiimille kovaa oppia – ”Teimme vääriä valintoja”

Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Vuosi sitten Tommi Mäkisen johtama Toyotan WRC-tiimi juhli kaksoisvoittoa Turkin MM-rallissa. Tänä viikonloppuna tulos oli täysin toisenlainen.

Jari-Matti Latvala oli Toyota-kolmikon paras kuljettaja lopputuloksissa, mutta suomalainen jäi kauas kärjestä. Latvala sijoittui kuudenneksi, ja eroa voiton ottaneeseen Citroenin Sebastien Ogieriin kertyi kolme minuuttia.

– Ei ollut ihan sellainen viikonloppu, mitä lähdimme hakemaan. Viime vuonna saimme kaksoisvoiton ja odotimme, että olisimme vahvoja tälläkin kertaa. Auton suorituskyky ei riittänyt tässä rallissa, Latvala totesi.

Turkin osakilpailu on kauden ainoa ralli, joka pistää WRC-kaluston rajuun rääkkiin.

– Olimme heti vaikeuksissa, kun oli kivikkoisempaa ja rankempaa olosuhdetta. Se ei sopinut meille, Latvala myönsi.

Katso alta kooste sunnuntaiaamun tapahtumista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,280702″ ap mute ]

 

Toyotan muiltakin kuljettajilta huippuvauhti oli kateissa. Kris Meeke ajoi seitsemänneksi, ja MM-sarjaa johtava Ott Tänak keskeytti lauantain lenkin seitsemänneltä sijalta tekniseen vikaan.

– Teimme vääriä valintoja testissä, mikä näkyi tässä kilpailussa. Rankoilla osuuksilla emme päässeet vauhtiin, ja renkaat kuluivat liikaa. Tästä pitää vain oppia. Seuraavana kohti Walesia, joka on hyvin erilainen kilpailu, Latvala suuntasi katseensa parin viikon päähän.

– Uskon, että Walesin kisa sopii meille paremmin. Siitä en ole huolissani. Viime vuonna olimme siellä hyvässä vauhdissa. Mennään takaisin niihin asioihin, joita käytimme viime vuonna Walesissa. Uskon, että se sujuu hyvin, MM-sarjassa kuudentena oleva Latvala tuumasi.

Toyota antoi Turkissa hieman periksi Hyundaille valmistajien MM-sarjassa. Toyota Gazoo Racingilla on yhä mahdollisuudet uusia viime vuoden mestaruutensa, sillä eroa Hyundaihin on 19 pistettä.

Turkissa viisi lisäpistettä Power Stage -erikoiskokeen voitosta ottanut Tänak jatkaa kuljettajien MM-sarjan piikkipaikalla 17 pisteen erolla Citroen-kuski Ogieriin.

Lue myös nämä

  • Uusimmat