Quantcast

Toyotan WRC-tiimi vahvisti japanilaiskuskin täyden ohjelman – myös kartturivalinta tehty

johnston ja katsuta
Aaron Johnston ja Takamoto Katsuta. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan rallitalli vahvisti perjantaina, että japanilaiskuski Takamoto Katsuta ajaa täyden kauden MM-sarjassa myös ensi vuonna.

Kaudella 2022 Katsuta ajaa uutta GR Yaris Rally1 -hybridiautoa uuden nimen saaneessa satelliittitallissa. Katsutan tiimin nimi on Toyota Gazoo Racing World Rally Team Next Generation. Japanilainen pääsi ensi kertaa Toyotan WRC-auton rattiin vuoden 2019 Saksan osakilpailussa ja on ajanut kaikki MM-rallit viimeisen kahden vuoden aikana.

Kuluneen kauden ensimmäinen puolisko oli Katsutalle erittäin hyvä, kun tilille napsahti muun muassa kaksi neljättä sijaa sekä uran ensimmäinen palkintosijoitus, kun Jyväskylässä asuva japanilainen ajoi Keniassa kesäkuussa toiseksi.

– Tämä kausi on ollut erittäin hyvä. Kauden alussa otin kehitysaskeleita askel kerrallaan ja tulokset paranivat. Kenian podium oli erityinen hetki urallani, Katsuta muistelee.

– Sen jälkeen onkin ollut vähän hankalampaa, mutta kovista hetkistä oppii aina paljon. Odotan innolla ensi vuotta ja uuden sukupolven autoja. Ne vaikuttavat mielenkiintoisilta, mutta haastavilta. Muutoksia on paljon, mutta on hienoa nähdä, mitä voimme saavuttaa.

Katsuta on tehnyt myös kartturivalintansa ensi kaudelle. Heinäkuussa Viron MM-rallissa selkäänsä loukannut Dan Barritt ei palaa enää japanilaiskuskin rinnalle. Katsutalle nuottia kaudella 2022 lukee irlantilainen Aaron Johnston, joka istui Katsutan vieressä ulosajoihin päättyneissä Suomen ja Katalonian MM-ralleissa.

– Odotan mielenkiinnolla yhteistyön jatkumista Aaronin kanssa. Meillä on jo hyvä suhde, ja uskon, että se vain vahvistuu entisestään, kun ajamme enemmän ralleja yhdessä. Iso kiitos Danille kaikesta tuesta, jota hän on minulle antanut vuodesta 2016 lähtien, Katsuta kertoo.

– Ilman Dania en olisi päässyt tänne, missä nyt olen. Hän on antanut minulle paljon neuvoja ja myös hauskoja hetkiä yhdessä. Työskentelemme yhä tiiviisti yhdessä auton ulkopuolella.

Katsutan neuvonantajana ja valmentajana jatkaa viime vuosien tapaan Toyotan entinen tehdaskuski ja nykyinen testikuljettaja Juho Hänninen.

– Olen hyvin onnellinen, että Takamato pääsee jälleen ajamaan täyden kauden korkeimmalla tasolla. Hänellä on jälleen rutkasti enemmän kokemusta, kun uusi kausi alkaa Monte Carlosta. Toki myös paljon uutta on luvassa uusien autojen myötä. Siihen pitää vain sopeutua, Hänninen summaa.

– Koen, että Takan on hyvä lähestyä ensi vuotta samalla tavalla kuin hän teki tällä kaudella. On tärkeää ajaa tasaisesti ja päästä ralleja maaliin sekä saada tietenkin hyviä tuloksia. Sitä kautta itseluottamus nousee. Sitten kun luottoa löytyy tarpeeksi, voi vauhtia nostaa ja katsoa, mihin asti voi yltää, punkaharjulainen jatkaa.

Katso alapuolelta Katalonian MM-rallin perjantaiaamun parhaat hetket. Videolla näkyy, kuinka Katsuta täräytti kaiteeseen. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,390303″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat