Quantcast

Toyotan WRC-tiimi panttaa kuskijulkistuksia – mutta ei pitkään

Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan WRC-rallitiimiltä odotettiin tiedottavan maanantaina ensi kauden kuljettajakokoonpanostaan.

Iltayhdeksään mennessä tiedotetta ei ollut näkynyt eikä kuulunut. Eikä Toyotan Puuppolan päämajan piipusta ole tulossa valkoista savua enää illan viimeisten tuntien aikana.

Rallit.fin tietojen mukaan Toyota panttaa vielä kuljettajajulkistuksia, mutta ei pitkään. Tiettävästi uutisia on luvassa keskiviikkona.

Lue myös: Ott Tänakin leiristä täyslaidallinen kohti Toyotaa – Mäkinen, Latvala ja Jouhki saavat osansa

Toyotan ensi vuoden kuljettajapaletti on virallisesti vielä täysin auki, sillä Tommi Mäkisen johtama tiimi ei ole julkistanut yhtäkään sopimusta. Vahvojen huhujen mukaan kuusinkertainen maailmanmestari Sebastien Ogier, Elfyn Evans ja Kalle Rovanperä muodostavat tehdastiimin kuskikolmikon.

Rallin MM-sarjan kuljettajamarkkinat menivät uudestaan sekaisin viime viikolla, kun Citroen ilmoitti vetäytyvänsä erikoiskokeilta. Tämä tarkoitti sitä, että Esapekka Lapilta lähti työpaikka alta. Citroen kertoi lähtönsä johtuvan siitä, että Ogier oli päättänyt jättää tiimin.

Lapin nimi on yhdistetty M-Sport Fordin tiimiin, jolta Toyotan tavoin odotetaan kuskiuutisia.

Lue myös: Siirtyykö Esapekka Lappi toisen suomalaisen tallikaveriksi – ”Hyviä asioita on jo tapahtunut”

Markkinoilla on Lapin lisäksi runsaasti kokeneita kuljettajia ilman sopimusta. Muun muassa Jari-Matti Latvala, Kris Meeke, Teemu Suninen, Andreas Mikkelsen, Craig Breen ja Mads Östberg kärkkyvät ajopaikkaa. Latvala ja Meeke ajoivat päättyneellä kaudella Toyotalla, Suninen Fordilla, Mikkelsen ja Breen Hyundailla sekä Östberg Citroenin R5-autolla.

Lue myös nämä

  • Uusimmat