Toyotan WRC-tiimi muisti upealla tavalla ennätyskartturi Anttilaa

Miikka Anttila ja Jari-Matti Latvala
Miikka Anttila sai muistopystin Jari-Matti Latvalalta ennen Sardinian MM-rallia. Kuva: Toni Heinonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Miikka Anttila rikkoo ensimmäisenä ralliautoilijana 200 MM-osakilpailun rajapyykin viikonloppuna ajettavassa Sardinian MM-rallissa.

Jari-Matti Latvalan kartturina viimeiset 15 vuotta toiminut Anttila osallistui ensimmäisen kerran MM-ralliin vuonna 1999 Suomessa. Tuolloin vieressä istui Janne Tuohino, ja ajokkina oli Ford Escort WRC.

Anttilasta tuli MM-historian kokenein kilpailija keväällä Korsikalla, kun hän jätti taakseen 196 osakilpailua ajaneen Carlos Sainzin. Sen jälkeen ennätykset ovat paukkuneet kisa toisensa jälkeen, ja nyt suomalaiskartturi saavuttaa huikean lukeman.

– Onhan se hienoa päästää siihen kilpailumäärään ensimmäisenä, mutta ei sillä ole sinänsä merkitystä. Se on pelkkä luku, Anttila sanoo vaatimattomana Rallit.fille.

Anttilan nykyinen tiimi Toyota muisti hienolla tavalla ennätyskartanlukijaa Sardinian MM-rallin aattona. Toyota Gazoo Racingin teltta oli pullollaan mediaväkeä, kun Anttilan huikeaa uraa käytiin läpi videon muodossa. Videolla Anttilan nykyiset ja entiset kilpakumppanit kehuivat kilpaa suomalaiskonkaria ja tämän huikeaa uraa.

Tilaisuuden päätteeksi Anttila sai muistopystin Latvalalta, jonka kanssa hän jakanut saman auton suurimman osan urastaan. Parivaljakolla on vielä yhteistä taivalta kuljettavana, mutta jossain vaiheessa sekin päättyy – ja samalla päättyy todennäköisesti myös Anttilan ammattilaisura ralliautoilijana.

– Sen voin luvata, että 300 MM-rallin rajapyykkiä en riko, Anttila veistelee.

Lue myös nämä

  • Uusimmat