Quantcast

Toyotan WRC-tiimi hakee uusia kuskilupauksia – edessä muutto Suomeen Mikko Hirvosen valmennukseen

Takamoto Katsuta
Takamoto Katsuta kilpailee rallin MM-sarjassa Toyotan haastajaohjelman kuljettajana. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan WRC-talli on ryhtynyt hakemaan seuraavia japanilaisia rallilupauksia tiimin haastajaohjelmaan.

Toyota Gazoo Racing aloitti haastajaohjelmansa vuonna 2015. Takamoto Katsuta ja Hiroki Arai valikoituvat ohjelmaan, jota veti Tommi Mäkisen johtama tiimi. Lopulta Katsuta valittiin haastajaohjelman ainoaksi kuljettajaksi ja viimeiset kaksi vuotta japanilaiskuljettaja on kilpaillut rallin MM-sarjassa Toyotan neljännellä WRC-autolla.

Pitkäjänteinen työ on myös tuottanut tulosta, sillä Jyväskylässä asuva Katsuta saavutti kesäkuussa ensimmäisen palkintosijansa rallin MM-sarjassa. Katsuta ajoi upeasti toiseksi Kenian haastavassa Safari-rallissa.

Nyt Toyota etsii Katsutalle seuraajia haastajaohjelmaan. Japanilaistoivoilla on mahdollisuus jättää hakemuksensa ohjelmaan 8. lokakuuta mennessä.

Toyota Gazoo Racing käy hakemukset läpi ja valitsee noin 20 ehdokasta ajotestiin ja haastatteluun, jotka järjestetään Fujin moottoriradalla marraskuun alussa. Ajotestissä menopelinä on Toyota GR Yaris.

Ensimmäisen vaiheen läpäisseet kuljettajat pääsevät testileirille Suomeen tammikuussa 2022. Kuskitoivot saavat oppia todellisilta rallikonkareilta, sillä haastajaohjelman valmentajina toimivat Mikko Hirvonen, Juho Hänninen ja Jouni Ampuja.

Kandidaattien ajotaidot, fysiikka ja henkinen kantti pistetään testiin Keski-Suomen testileirillä, jonka perusteella tehdään lopulliset valinnat haastajaohjelmaan.

Haastajaohjelma käynnistyy kunnolla huhtikuussa 2022 Jyväskylässä. Valmennuksessa keskitytään fysiikka- ja mentaalipuoleen, mutta samalla kehitetään myös ajo- ja nuotitustaitoja. Kuljettajien ohjelmaan kuuluu myös useampia ralleja etuvetoisella Rally4-autolla.

Ohjelmaan valitut japanilaiskuskit muuttavat Suomeen, ja talli tarjoaa tähän taloudellista tukea. Toyotan rallitiimin päämaja sijaitsee Jyväskylässä.

Katso alapuolelta Belgian MM-rallin parhaat palat. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,385507″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat