Quantcast

Toyotan WRC-tallin pomo hämmästelee vihollisleirin toimintaa: ”En tiedä, miten he sen tekivät”

Rallivuosi 2022 starttasi Toyotan dominanssilla, kun Kalle Rovanperä ajoi viisi voittoa seitsemään ensimmäiseen ralliin.
Tom Fowler
Tom Fowler. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Syksyä kohti Hyundain WRC-talli kuitenkin nousi ajoittain jopa Toyotan ohi suorituskyvyn suhteen. Ott Tänak voitti jo kesäkuun alussa Sardiniassa, mutta otti voitot myös Suomessa sekä Belgiassa. Loppukaudesta myös Hyundain Thierry Neuville saavutti kaksi ykköstilaa.

Toyotan tekninen johtaja Tom Fowler myöntää, että Hyundain nopea nousu syvästä suosta tuli hieman yllätyksenä.

– Kauden puolivälissä olimme hieman yllättyneitä, kuinka nopeasti Hyundai sai oman hommansa toimimaan. Homma lähti kuitenkin liikkeelle siitä, että heillä oli auto, jolla ei päässyt maaliin asti. Odotin, että sen jälkeen he olisivat päässeet maaliin, mutta eivät kovin hyvällä vauhdilla, ja sitten vähitellen nostaneet vauhtiaan, Fowler miettii Dirtifish-sivustolla.

– Tavallaan he kuitenkin skippasivat (kehitystyön) keskivaiheen ja hyppäsivät suoraan menestykseen, mutta en tiedä, miten he sen tekivät. Ei se mikään skandaali ole, mutta jos olisi pitänyt ennustaa, niin ei se realistista olisi ollut.

Hyundain i20 N Rally1 -hybridiautossa oli suuria ongelmia vielä alkuvuodesta. Moni asiantuntija epäili, että kausi 2022 menee korealaisvalmistajalta täysin vihkoon, mutta lopulta vuodesta tuli yksi tallin parhaista.

– En tiedä kaikkia yksityiskohtia, mitä tapahtui Monte Carlossa ja Ruotsissa, mutta minusta näytti, että heillä oli lukuisia ongelmia. Se oli hieman skandaalimaista, että kuinka he korjasivat kaikki ongelmat käyttämättä yhtään luokitusjokeria. En tiedä, miten se tapahtui, mutta näemmä se on mahdollista.

Katso alapuolelta Kenian MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat