Toyotan WRC-tallin lupaukselle tärkeä onnistuminen, suomalaisvalmentaja huomautti: ”Matka on vielä pitkä!”

Toyotan WRC-tallin haastajaohjelmaan kuuluva Yuki Yamamoto sai tärkeän onnistumisen Viron EM-rallissa viime viikonloppuna.
Yuki Yamamoto
Yuki Yamamoto. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Vaikka pistesijat jäivät haaveeksi, oli ehjä ralli ja 12:s sija kuitenkin tärkeä tulos Yamamotolle. Edelliset kolme rallia ovat nimittäin päättyneet keskeytyksiin, joten tällä kertaa japanilaislupauksen ja kartturi Marko Salmisen oli tärkeintä päästä maaliin.

Yamamoto joutui keskeyttämään sekä Kroatian että Portugalin ja Sardinian MM-rallin, mutta Virossa tulivat kaikki kilometrit talteen. Vaikka eroa kärkeen tuli neljä ja puoli minuuttia, oli vauhti välillä lupaavaa. Yamamoto ehti säväyttää jo talvikaudella, kun hän ajoi Tuurin SM-rallissa neljänneksi.

Yamamoton kanssa haastajaohjelmassa samassa vaiheessa oleva Hikaru Kogure ei voinut ajaa Virossa, koska mies toipuu vielä Sardiniassa saadusta solisluuvammasta. Kogure pystyi kuitenkin osallistumaan kisan nuotitukseen, mikä oli tärkeää, sillä Virossa ajetaan jälleen ensi kesänä MM-pisteistä.

– Yukilta hyvä kisa parin hankalamman jälkeen. Tiesimme, että tämän tyyppinen tie sopii hänelle paremmin, mutta olosuhteet olivat todella vaikeat ja vaihtelivat paljon, haastajaohjelman valmentaja Juho Hänninen sanoo viitaten kisan aikana nähtyihin rajuihin sadekuuroihin.

– Pääsemällä maaliin Yuki varmisti hyvän määrän kokemusta vaihtelevissa oloissa. Se on tärkeää, jos palaamme tähän kisaan vielä myöhemmin. Joillain sektoreilla vauhti oli aika hyvää. Kun olosuhteet olivat vaikeat, näkyi myös vauhdissa pudotusta. Oli hän kuitenkin enemmän alueella kuin aikaisemmissa ralleissa.

Hännisen mukaan oli todella tärkeää, että japanilaissuojatti pystyi säilyttämään malttinsa nopeilla sorateillä.

– Oli hienoa nähdä, miten kärsivällinen hän on ja ajoi vauhtia, mikä pysyi kontrollissa. Samalla hän näki, millaista vauhtia kärjessä mennään, sillä taso tässä kisassa oli äärimmäisen kova. Se varmasti muistuttaa Yukia, että matka on vielä pitkä ja paljon on tehtävä töitä, Hänninen summaa.

– Oli harmi, ettei Hikaru pystynyt kilpailemaan, mutta onneksi hän pystyi ainakin nuotittamaan. Pääasia on, että hän on kunnossa Suomen MM-rallissa ja sitä ennakoivissa testeissä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat