Quantcast

Toyotan WRC-tallilla pitää kiirettä

Toyotan rallitiimi valmistautuu jo kovaa vauhtia rallin MM-kauden seuraavaan osakilpailuun.
Takamoto Katsuta
Takamoto Katsuta sijoittui kuudenneksi kauden 2023 avauskisassa Monte Carlossa. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyota sai loistavan startin uuteen kauteen viime viikonloppuna, kun Sebastien Ogier ja Kalle Rovanperä johdattivat tallin kaksoisvoittoon Monte Carlon MM-rallissa.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet täältä.

Monten jälkeen talli ei ole ehtinyt juurikaan levähtämään, sillä tiistaina Toyota aloitti testaamisen parin viikon kuluttua käynnistyvää Ruotsin MM-rallia varten.

Japanilaiskuljettaja Takamoto Katsuta avasi valmistautumisjakson tallin testialueella Keski-Suomessa. Katsuta pääsi suorittamaan testin talvisissa olosuhteissa, sillä Keski-Suomeen oli tupruttanut lisää lunta tiistain vastaisena yönä.

Toyotan muut kuljettajat Elfyn Evans ja Kalle Rovanperä saavat oman testivuoronsa niin ikään tällä viikolla. Tallin ranskalaiskonkari Ogieria ei testeissä nähdä, sillä hän ei osallistu Ruotsin talviralliin.

Katso alta video Katsutan testistä.

Katsuta avasi kautensa sijoittumalla kuudenneksi Monte Carlon rallissa. Kyseessä oli Katsutan uran paras sijoitus ikonisessa kilpailussa.

– Olen erittäin tyytyväinen, että pääsin maaliin ja sain pisteitä heti kauden alussa. Olosuhteet olivat tasaisemmat kuin tavallisesti Monte Carlon MM-rallissa. Kun pitoa oli hyvin, löysin hyvän luoton autoon, Katsuta kertoi kisan jälkeen.

Rallin MM-kauden toinen osakilpailu ajetaan Ruotsissa Uumajan ympäristössä 9.-12. helmikuuta. Viikkoa aiemmin Katsuta osallistuu testimielessä Kuopion SM-ralliin Toyota GR Yaris Rally1 -autolla.

Myös Esapekka Lappi on mukana Kuopion SM-osakilpailussa Hyundain Rally1-kilpurilla.

Katso alta kooste Monte Carlon MM-rallista.

Lue myös nämä

  • Uusimmat