Quantcast

Toyotan WRC-talli testannut uutta ratkaisua ralliautossaan – toisi huomattavan parannuksen kilpuriin

Toyotan WRC-talli on testannut tällä viikolla kilpuriaan Espanjassa rallin MM-sarjan seuraavaa osakilpailua varten.
Toyota
Toyotalla on pitänyt kiirettä. Viime viikonloppuna tiimi kilpaili Uudessa-Seelannissa ja nyt se on testaamassa Espanjassa. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

MM-kauden 2022 viimeistä edellinen osakilpailu ajetaan kahden viikon kuluttua Kataloniassa. Sarjassa riittää vielä panosta, sillä valmistajien MM-titteli on vielä jakamatta. Toyotalla on tosin tiukka ote merkkimestaruudesta ennen kahta viimeistä MM-rallia.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet täältä.

Kahdeksankertainen maailmanmestari Sebastien Ogier oli testivuorossa perjantaina, kun Toyota jatkoi GR Yaris Rally1 -kilpurinsa testirupeamaa Etelä-Euroopassa. Testijakson aikana huomattavaa on ollut se, että Toyota on testannut jälleen uutta ratkaisua kilpurissaan. Muutos nähtiin myös Ogierin testipäivän aikana.

Auton molemmilta kyljiltä puuttuivat isot ”skuupit”, joilla ohjataan ilmaa etenkin hybridiyksikön jäähdytykseen. Tämän viikon testeissä isojen töttöreiden tilalla on nähty muokatut ilmanottoaukot.

Katso alta kuva Toyotan tämän viikon testeistä.

Toyota skuuppi
Kuvakaappaus Passats de Canton julkaisemalta YouTube-videolta.

Toyota ei ole vielä kokeillut kyseistä ratkaisua kilpailuissa. Esimerkiksi viime viikolla ajetussa Uuden-Seelannin MM-rallissa Yariksissa oli vanhat tutut skuupit paikoillaan.

Sebastien Ogier
Sebastien Ogier vauhdissa Uuden-Seelannin MM-rallissa. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT

Rally1-autojen aerodynamiikkaan hyvin perehtynyt WRCWings.tech-sivusto arvioi, että uudistus voisi parantaa Toyota GR Yariksen suorituskykyä. Sivuskuuppien poistaminen toisi aerodynaamisia etuja, kunhan hybridiyksikön jäähdytys pystytään takaamaan uudella ratkaisulla.

Tämä puolestaan voisi parantaa kilpurin huippunopeutta sekä vauhtia mutkissa, kun takaspoileria pystytään hyödyntämään paremmin downforcen tuottamiseen.

Toyota voi tuoda uudistuksen erikoiskokeille sen jälkeen, kun talli virallisesti luokitellut ratkaisun autoonsa.

Katso alta video Ogierin testipäivästä Espanjassa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat