Quantcast

Toyotan WRC-talli tähtää myös EM-sarjaan uudella kilpurillaan – tallipomo Latvala menossa testikisaan Japaniin

Toyotan WRC-tallin päällikkö Jari-Matti Latvala kertoo, että tiimi tähtää ensi kaudella myös rallin EM-sarjaan uudella Rally2-autollaan.
Jari-Matti Latvala ja Rally2
Jari-Matti Latvala ja GR Yaris Rally2 -auto. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotalla on vahva perintö rallin EM-sarjassa, jossa Enrico Bertone sekä Armin Schwarz juhlivat Celicalla mestaruutta 1995-96 sekä Henrik Lundgaard ja Armin Kremer Corolla WRC:n ratissa vuosina 2000-01.

– Olen hyvin luottavainen, että auto nähdään sekä EM- että MM-sarjassa. Toyotalla on hieno perintö EM-sarjassa, ja on paljon kuskeja, jotka haluavat ajaa Toyotalla. Rally2 on hieno luokka asiakkaille, Latvala sanoo rallin EM-sarjan verkkosivuilla.

– Toyotalla on ollut paljon asiakkaita 1990-luvulla. Monet ihmiset ovat odottaneet, että he pääsevät ajamaan Toyotalla. Rally1 on auto ammattilaisille, mutta Rally2-autolla voivat ajaa niin ammattilaiset kuin myös amatöörit kaikista eri ikäluokista. Meidän Rally2-autollemme on ollut kova tarve ja vihdoin voimme tarjota ihmiselle jotain.

Vuoden 2023 ajan Toyota keskittyy lähes pelkästään testaamiseen. Japanilaisvalmistaja ei halua tulla kilpailtuun Rally2-luokkaan raakileella.

– Meillä on vuosi testiaikaa ja sen me myös tarvitsemme, koska tiedämme hyvin, kuinka vahva Skoda on luokassa ollut. Noin puolet kaikista Rally2-autoista ovat Skodia ja nyt heillä on myös uusi auto. Meidän on tehtävä kovasti töitä, sillä mukaan ei voi lähteä autolla, joka ei ole valmis, Latvala summaa.

Toyotan tehdastallin Takamoto Katsutan isä Norihiko kilpailee uudella GR Yaris Rally2 -autolla Japanin rallisarjassa tänä vuonna. Myös Latvala saatetaan nähdä lähtöviivalla Japanissa.

– On ollut vähän puhetta, että ajaisin yhden kisan, joka voisi olla Hokkaido-ralli syyskuussa. Se on kuitenkin vielä keskustelun tasolla. En ole vielä 100-prosenttisesti hommaan sitoutunut, mutta se on tavoitteena, ja olisihan se fantastista päästä kilpailemaan meidän Rally2-autollamme, Latvala paljastaa.

Katso alapuolelta Monte Carlon MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat