Toyotan WRC-tähti yllätti Turkin MM-rallin alla – ”Minulla ei ole mitään tulostavoitteita”

Kris Meeke. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC

Toyotan virolaistähti Ott Tänak on ajanut tällä kaudella jo viisi osakilpailuvoittoa rallin MM-sarjassa. Vahvasti näyttää siltä, että Tänak päättää syksyllä ranskalaisten 15 vuoden valtakauden. 

Tänak johtaa MM-sarjaa 33 pisteellä ennen Hyundain Thierry Neuvillea. Jotain virolaisen ylivoimasta kertoo, että Tänak on voittanut viidestä edellisestä rallista neljä. Myös Sardiniassa voitto oli lähellä, mutta ykköstila lipesti tekniseen vikaan päätöserikoiskokeella.

– Tietenkin tavoitteemme on jälleen voittaa Turkissa, mutta kuten viime vuonna nähtiin, niin se on hyvin hankala kisa. Viime vuonna onnistuimme siellä, mutta se palkinto tuli enemmän viisaan ajon kuin nopeuden vuoksi. Itse asiassa vauhtimme ei ollut kovin vahvaa, Tänak sanoo Toyotan tiedotteessa.

– Pätkät ovat kuitenkin niin rajuja, että tänäkin vuonna kannattaa vältellä pahimpia paikkoja. Toivon kuitenkin, että myös suorituskykymme olisi paremmalla tasolla. Tiimi on ainakin tehnyt kovasti töitä. Myös motivaatiomme on tapissa. Saksan ja Suomen voitot nostivat fiilistä, Tänak jatkaa.

Myös Kris Meeke starttaa varmasti pitkästä aikaa MM-ralliin hieman huojentuneena. Pohjoisirlantilainen nimittäin ajoi kauden ensimmäisen palkintosijansa edellisessä rallissa Saksassa.

– Turkin ralli on minulle uusi kokemus. Muut kuskit ovat kuitenkin kertoneet, että kovia pätkiä on luvassa. Minun täytyy kuitenkin odottaa nuotitukseen asti ja tehdä sitten omat johtopäätökseni, Meeke mietiskelee.

– Minulle kisa voi olla vähän hankala, koska minulla ei ole kokemusta viime vuodelta. Näin se nyt kuitenkin menee. Minulla ei ole mitään tulostavoitteita viikonlopuksi. Ehkä se voi loppupeleissä olla hyväkin asia ja tuoda mukavan tuloksen sunnuntaina.

Turkin ralli starttaa torstai-iltana ajettavalla yleisöpätkällä.

 

Rallin MM-sarja jatkuu äärimmäisen kovissa olosuhteissa. Katso alta, mitä Turkin osakilpailussa on luvassa ja mitä mieltä huippukuskit ovat kisasta. Artikkeli jatkuu videon jälkeen.

Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi Toimituspäällikkö