Toyotan WRC-tähti sai tärkeän testimahdollisuuden Keski-Suomessa rajun ulosajon jälkeen

Toyotan walesilaiskuski Elfyn Evans koki rajun ulosajon Portugalin MM-rallissa toukokuussa.
Elfyn Evans
Elfyn Evans. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tiimi tarjosi kuljettajalle tärkeän tilaisuuden, kun Evans pääsi testaamaan Toyotan testialueella Keski-Suomessa juuri ennen viime viikonlopun Sardinian MM-rallia. Tallin tekninen pomo Tom Fowler selittää kuviota Dirtfish-sivustolle.

– Meillä oli auto ja meillä oli tie vapaana. Ajattelimme, että soitetaan Elfynille ja kysytään, haluaako hän tulla ajamaan. Hän sanoi heti, että se voisi olla kivaa ja hyppäsi lentokoneeseen, Fowler selittää rallisivustolle.

– Ei meillä siitä ollut aiemmin puhetta. Koska meillä oln testialue käytännössä takapihallamme, ja koska Elfyn pystyi tulemaan paikalle Walesista, niin hän ajoi iltapäivän. Hänen kannaltaan oli hyvä päästä taas ajamaan ja kaikki sujui hienosti.

Walesilaiskuski ei itse ollut stressannut turhia ulosajosta ja paluusta takaisin rattiin rajun tärskyn jälkeen. Mutta kukapa kieltäytyisi kutsusta ajaa Rally1-autolla maailman parhailla sorateillä.

– Kun tuollaisen tarjoukseen saa, niin tietenkin pitää suostua. Olin onnellinen ja kiitollinen, että tiimi antoi minulle mahdollisuuden, Evans toteaa.

– Oli hyvä, että sain vähän aikaa ratissa, mutta ei Suomen tiet tietenkään ole sama asia kuin Sardinian pätkät. Ei meillä ollut tarkoituskaan etsiä mitään säätöjä. Auto oli vapaana puoli päivää ja kuskia tarvittiin paikalle.

Portugalin kolarista ei jäänyt Evansin takaraivoon kummittelemaan mitään. Sardiniassa walesilainen ajoi rankan kisan jälkeen neljänneksi.

– En ollut huolissani siitä (paluusta auton rattiin). Mutta kuten sanottua, jos tuollaisen tarjouksen saa, kannattaa siihen tarttua.

Katso alapuolelta Sardinian MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat