Toyotan WRC-kuski tukalassa paikassa – ”En odota liikoja”

Toyotan Takamoto Katsutan kausi rallin MM-sarjassa ei ole ollut toivotunlainen.
Takamoto Katsuta
Takamoto Katsuta. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toki japanilainen ajoi podiumille jälleen kerran Keniassa, mutta Ruotsissa sekä Portugalissa auto helähti lepikkoon ja Sardiniassa kesäkuun alussa tekninen vika vesitti kilpailun. Selvää on, että sekä Katsutan että Toyotan tavoitteet ovat olleet korkeammalla.

Rallin MM-sarja jatkuu Puolassa ensi viikolla. Nopeat sorarallit ovat tätä nykyä Jyväskylässä asuvan Katsutan mieleen, mutta Puolan osalta japanilaiskuski antaa melkoisen paljon tasoitusta. Katsuta on nimittäin Ford-kuski Adrien Fourmaux´n lisäksi ainoa Rally1-kuljettaja, joka ei ole koskaan ajanut Puolan sorateillä.

Edellisen kerran Puolassa ajettiin MM-rallia vuonna 2017, mutta sen jälkeen kisa on kuulunut EM-sarjan ohjelmistoon, joten pätkistä on hyvin videomateriaalia tarjolla. Oikeaa kokemusta pikataipaleista pelkät videot eivät kuitenkaan koskaan korvaa.

– Puola on varmasti iso haaste minulle, koska en ole ikinä ajanut siellä. Kaikki muut, paitsi minä ja Fourmaux, ovat ajaneet siellä. Se on heille iso etu, joten en odota liikoja, Katsuta sanoo Dirtfishin sivuilla.

Katsuta on osoittanut vauhtia kaikissa keskeyttämissään kisoissa. Puolassa urakka kokeneempia virkaveljiä vastaan voi olla liian kova, mutta tärkeintä olisi, että maalilippu näkyisi ilman suurempia ongelmia.

Ruotsissa ja Portugalissa Katsuta johti kisaa, mutta oma ajovirhe pilasi kaiken. Sardiniassa homma jäi kuitenkin tekniikasta kiinni, joten siitä japanilaisen ei tarvitse kantaa taakkaa.

– En puskenut Sardiniassa liikaa. Ehkä minulta vähän puuttui vauhtia Ottiin (Tänak) ja Sebiin (Ogier) verrattuna, mutta en myöskään puskenut samalla tavalla. Positiivista oli, että olin silti palkintosijoissa kiinni, mutta ikävä kyllä tekninen vika pilasi sen, Katsuta kertoo.

– Tällä kertaa tulosta ei tullut, mutta olen varma, että jatkossa tulee, jos vaan jatkan samalla tavalla. Jossain kohtaa myös tulosten on tultava.

Puolassa lähtöpaikka ainakin suosii Katsutaa, sillä Toyota-kuski starttaa reitille vasta kuudentena autona.

– Tietenkin yritän parhaani. Yritän katsoa mahdollisimman paljon muiden kuskien onboardeja, mutta meillä ei ole aitoja nuotteja, joten se pitää vain hyväksyä, että tekemiseni on sen suhteen rajallista.

Lue myös nämä

  • Uusimmat