Quantcast

Toyotan WRC-kuski kiirehti testeistä Kalle Rovanperän juhliin – heitti haasteen suomalaismestarille

Elfyn Evans aloitti perjantaina valmistautumisensa rallin MM-sarjan seuraavaan kauteen.
Elfyn Evans
Elfyn Evans. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyota-kuljettajat testasivat tällä viikolla ahkerasti GR Yaris Rally1 -autoa tallin testialueilla Keski-Suomessa. Kilpurin ratissa kävivät testikuljettaja Juho Hänninen, japanilaispilotti Takamoto Katsuta, maailmanmestari Kalle Rovanperä ja viimeisenä walesilainen Evans.

Evans ei venyttänyt testisessiotaan iltamyöhään, sillä hänen piti kiiruhtaa alkuillaksi Jyväskylään. Suomen MM-rallin keskuspaikkana tunnetussa Palvijongissa järjestettiin perjantai-iltana kansanjuhla Rovanperän, Jonne Halttusen ja Toyotan WRC-tallin maailmanmestaruuksien kunniaksi.

– Testi meni oikein hyvin, Evans huikkasi Rallit.fille mestaruusjuhlien kulisseissa.

Lue myös: Kalle Rovanperää juhlittiin kansanjuhlassa – vanhat mestarit hehkuttivat: ”Valtikka on saatu takaisin Keski-Suomeen”

Evans oli yksi suurimmista mestarisuosikeista ennen kautta 2022. Kahden edellisen vuoden MM-kakkonen ei pystynyt kuitenkaan haastamaan tallitoveriaan Rovanperää, joka saavutti kauden aikana kuusi osakilpailuvoittoa.

Evans ei kyennyt ottamaan yhtäkään voitto kauden aikana Toyotan uudella hybridikilpurilla. Hän joutui tyytymään MM-sarjassa vasta neljänteen tilaan.

Evans luottaa, että ensi vuonna hän on paremmassa vauhdissa.

– Olemme löytäneet paremman fiiliksen auton kanssa. Odotamme, että pystymme parempiin ajosuorituksiin kaudella 2023. Tiedämme, että Kalle ja Jonne olivat todella vahvoja tänä vuonna, joten heitä on vaikea lyödä. Suunnitelmana on antaa heille kovempi vastus ensi vuonna, Evans heitti haasteen tallitoverilleen.

Katso alta video Elfyn Evansin testistä.

Jos video ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Lue myös nämä