Toyotan WRC-kuljettajan isä ja Heikki Kovalainen juhlivat Japanin rallisarjan kisassa

Heikki Kovalainen
Heikki Kovalainen. Kuva: Balazs Gardi/Red Bull Content Pool

Heikki Kovalainen jatkoi voittojen tiellä Japanin rallisarjan osakilpailussa tänä viikonloppuna.

Kovalainen ajoi JN-2-luokan voittoon Hokkaidon saarella järjestetyssä Kamuy-rallissa. Toyota GT86 CS-R3 -autolla kilpailleen Kovalaisen voittomarginaali oli lopulta selkeä, sillä toiseksi sijoittunut Eiichi Nakamura jäi seitsemän minuuttia suomalaisesta. Kovalaisen muut kilpakumppanit joutuivat jättämään sorakisan kesken.

Yleiskilpailussa 11:nneksi sijoittunut Kovalainen on ollut hyvässä iskussa Japanin rallisarjassa tällä kaudella. Kovalainen on startannut neljään kisaan ja joka kerta hän on ollut luokassaan ykkönen.

– Nyt kilpailemme soralla ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2019. Toivottavasti pääsen nopeasti jyvälle ja pysymme tiellä loppuun saakka, Kovalainen kertoi ennen viikonlopun kisaa Facebookissa.

Kamuy-rallin yleiskilpailun voittoon ajoi Norihiko Katsuta, joka on Toyotan japanilaisen WRC-kuljettajan Takamoto Katsutan isä. Norihiko Katsuta, 52, otti ykköstilan lopulta niukalla 0,7 sekunnin erolla Subaru-kuljettaja Toshihiro Araihin.

– Tein kamppailun lopussa virheitä, joihin minulla ei ollut varaa. Mutta ilmeisesti myös Arai sortui pariin virheeseen. Keräsin hyvää dataa tulevaisuutta varten, ensimmäisen voittonsa Toyota GR Yaris -kilpurilla ottanut Norihiko Katsuta sanoi rallyplus.net-sivuston mukaan.

Konkarikuski Arain poika Hiroki Arai kuului vuoteen 2018 saakka Toyotan WRC-tallin kehitysohjelmaan Takamoto Katsutan kanssa.

Katsutan perheeseen on tullut rallimenestystä viimeisen viikon aikana. Takamoto Katsuta nappasi tasan viikko sitten uransa ensimmäisen palkintosijan rallin MM-sarjassa, kun hän ajoi toiseksi Kenian Safari-rallissa.

Katso alta kooste Kenian Safari-rallin tapahtumista.