Quantcast

Toyotan tekninen pomo luottaa Kalle Rovanperän oppineen virheestään – ”Hän on erittäin älykäs kuski”

Rallin MM-sarja jatkuu reilun kuukauden päästä Kroatian asvalttiosakilpailulla.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Aki Hietavala
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Viime vuoden tavoin myös tällä kaudella Toyotan suomalaistähti Kalle Rovanperä lähtee Kroatian asvaltille MM-sarjan johtajana. Kahden ensimmäisen rallin jälkeen Rovanperän johtoasema on 14 pistettä ennen Hyundain Thierry Neuvillea.

Asvalttirallissa MM-sarjan johtajan lähtöpaikka koko joukon keulilla on erinomainen. Viime vuonna homma kuitenkin tyssäsi Kroatiassa jo avauspätkälle, kun Rovanperä ajoi ulos tieltä kuuden kilometrin jälkeen. Yaris WRC meni niin huonoon kuntoon, ettei kisaa voinut enää jatkaa.

– Odotan innolla Krotian rallia, mutta toivon toki, että tulos on tällä kertaa vähän erilainen kuin viime vuonna. Silloin johdin MM-sarjaa ensimmäistä kertaa, Rovanperä muistelee rallin MM-sarjan verkkosivuilla.

Koska Rovanperä ei voinut enää jatkaa kisaa lauantaina, ei suomalaisnuorukaisella ole myöskään kokemusta erikoiskokeista muuta kuin videoiden perusteella.

– Kun ajaa ulos tieltä heti alussa, ei saa samaa kokemusta, mitä muilla on siitä rallista. Katsotaan, miten se lähtee menemään. Olen tyytyväinen Ruotsin suoritukseemme. Viikonloppu oli vaikea, mutta loppujen lopuksi itseluottamus kasvoi ja saimme ison potin pisteitä, Rovanperä sanoo.

Kroatiassa ajetaan MM-pisteistä 21.-24. huhtikuuta. Monte Carlon MM-rallissa keli oli poikkeuksellisen kuiva, joten tiimeillä on jo jonkin verran dataa, miten uudet Rally1-autot käyttäytyvät pikipinnalla. Rovanperä oli Monte Carlossa alkukisasta suurissa vaikeuksissa, mutta löysi autoonsa paremmat säädöt kisan edettyä. Lopputuloksissa Rovanperä ylsi lopulta neljänneksi.

Toyotan tekninen johtaja Tom Fowler uskoo, että Rovanperä on ottanut viime vuoden virheestään opiksi.

– Kalle on epäilemättä erittäin älykäs kuski. Hän on varmasti ottanut opiksi viime vuoden virheestään. Ei pidä kuitenkaan unohtaa, että hän oli ensimmäinen kuski tiellä vaikealla osuudella. Samassa kohdassa myös Sebastien Ogier oli lähellä ulosajoa, Fowler muistuttaa.

Katso alapuolelta, kuinka Rovanperä ajoi ulos viime vuoden Kroatian MM-rallissa.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,372202″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat