Quantcast

Toyotan tekninen pomo komppaa Jari-Matti Latvalaa – ”Se tuntuu olevan automme heikko kohta”

Toyotan rallitalli on vienyt kahdella edellisellä kaudella kaikki mestaruudet nimiinsä rallin MM-sarjassa.
Tom Fowler
Tom Fowler. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Siitäkään huolimatta, tai juuri siitä syystä, tyytyväisyyteen ei ole varaa. Tallipomo Jari-Matti Latvala on jo aiemmin korostanut, että ennen ensi vuotta Toyotan täytyy löytää lääkkeitä koville ja rankoille sorateille.

Toyota oli tänä vuonna pulassa sekä Kreikassa että Sardiniassa. Ensi vuoden maaliskuussa samankaltainen kisa ajetaan myös Meksikossa. Tätä varten Toyota aloitti testaamisen tällä viikolla Espanjan soralla. Walesilaiskuski Elfyn Evans ajoi kaksi päivää testiä löytääkseen parannuksia sekä autoon että omaan ajotyyliinsä.

Latvalan sanoihin on nyt yhtynyt myös tiimin tekninen johtaja Tom Fowler, joka korostaa, että kuumiin olosuhteisiin, joissa ajetaan kovilla renkailla soralla, on löydyttävä kehitystä.

– Tiedämme, että Kreikan kisa meni penkin alle. Testit menivät huonosti ja niin myös kisa. Näyttää siltä, että meidän pitää keskittyä ralleihin, joissa on kova pinta. Se tuntuu olevan automme heikko kohta, kun käytämme kovaa rengasta, Fowler miettii rallin MM-sarjan verkkosivuilla.

Pelkkä rallin rajuus ei ole ongelma, sillä nappasihan Toyota neloisvoiton Kenian Safari-rallista. Nimenomaan raju ja röykkyinen tienpinta, jossa mennään kovalla Pirellin renkaalla, on ollut Toyotan kompastuskivi jo muutaman vuoden ajan.

– Haluamme keskittyä siihen talvitauon aikana. Eihän se helppoa ole, koska sitä varten pitäisi testata lämpimissä olosuhteissa, Fowler sanoo viitaten tiimien testikieltoon kaukoralleja varten.

Vaikka Euroopasta ei joulukuussa huippukuumia olosuhteita löydy, on Toyota GR Yaris Rally1 -auto kuitenkin laitettu kovaan testiin jo Espanjassa.

– Meillä on tulossa myös parannuksia autoon. Teimme jo kauden lopussa töitä jousitusasetusten kanssa. Sitä samaa pakettia aiomme hioa yhä edelleen, Fowler summaa.

Rallin MM-sarjan uusi kausi alkaa Monte Carlon haastavalla asvalttirallilla tammikuun puolivälin tienoilla.

Katso alapuolelta Japanin MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat