Quantcast

Latvalasta tuli tallipomo, ex-tallikaveri puolestaan vahvisti WRC-uransa päätöksen – ”On aika siirtyä eteenpäin”

Saksan ralli 2019
Viime vuoden Saksan rallissa sekä Latvala että Meeke olivat podiumilla yhdessä Ott Tänakin kanssa. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Vuoden 2019 jälkeen Toyotalta pois potkitut Jari-Matti Latvala ja Kris Meeke ovat vuosi lähtöpassiensa jälkeen täysin erilaisissa tilanteissa. 

Latvala valittiin tällä viikolla Toyotan uudeksi tallipomoksi, kun taas Meeke valmistautuu ajamaan tammikuussa uransa ensimmäisen Dakar-rallin. Molemmat konkarikuskit haaveilivat vielä alkuvuodesta paluusta takaisin WRC-auton rattiin, mutta nyt molemmilla se ovi on sulkeutunut.

– Minä en jahtaa enää mitään. Olen 41-vuotias, joten on aika siirtyä eteenpäin, Meeke vahvistaa BBC:n verkkosivuilla.

– Totta kai jos joku soittaisi ja sanoisi, että haluatko ajaa, niin sitten ainakin harkitsisin asiaa. Kuten sanottua, en kuitenkaan jahtaa enää sitä unelmaa, viisi MM-rallin voittoa urallaan ajanut Meeke jatkaa.

Meeke tunnettiin Latvalan tavoin urallaan virheherkkyydestä, vaikka äärimmäisen nopea kuski olikin. Ura huipulla myös käynnistyi myöhään, sillä ensimmäinen täysi WRC-kausi tuli eteen Citroenilla vasta vuonna 2014, kun Meeke oli jo 35-vuotias.

Katso alta viime kauden päätöskisan Monzan MM-rallin parhaat palat.  Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,358031″ ap mute]

 

Pohjoisirlantilainen on kuitenkin tyytyväinen uraansa ja saavutuksiinsa. Varsinkin ne viisi MM-voittoa Citroenilla ovat kirkkaina mielessä. C3 WRC oli jo syntyessään hankala ajettava, mutta Meeke pystyi silti voittoihin. Toyotalla viime vuonna se viimeinen näyttöpaikka jäi kuitenkin käyttämättä.

– Jos katsoo tilastoja, viimeisten 17 vuoden aikana vain kolme kaveria on ollut maailmanmestari. En edes lapsena osannut unelmoida, että ajaisin MM-sarjassa. Sinne kuitenkin pääsin, tein urani, voitin viisi rallia ja sain muutaman muun mukavan podiumin, Meeke toteaa.

– Ajoin ensimmäisen täyden kauteni 35-vuotiaana ja lopulta niitä oli vain kolme. Siihen nähden viisi voittoa ja sen suurimman eli Suomen rallin voitto ovat hieno juttu. Voin olla siitä ylpeä.

Meeke on innoissaan debyytistään 3.-15. tammikuuta ajettavasta Dakar-rallista, joka kaasutellaan nyt toista kertaa Saudi-Arabiassa.

– Minä olen sellainen tyyppi, että kun innostun jostain asiasta, laitan sitä varten kaiken likoon. Nyt minulla on siis täysi latautuminen päällä kohti Dakaria. Muuten pidemmän aikavälin suunnitelmia on jo koronankin takia hankala tehdä. Katsotaan, mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Lue myös: Jari-Matti Latvala hiljeni, kun mullistava soitto tuli Japanista – ”Pieni taistelu siinä oli henkisesti”

Lue myös: Toyotan iso pomo perustelee Jari-Matti Latvalan pestaamista tallipomoksi: ”Hänen kasvonsa tulivat ensimmäisenä mieleeni”

Lue myös: Toyotan japanilaiskuljettajalle täysi MM-kausi WRC-autolla – Juho Hänniselle uusi rooli kuskin taustalla

Lue myös nämä

  • Uusimmat