Quantcast

Toyotan suomalaistähdet väittivät Ott Tänakin valehtelevan – näin virolaistähti vastasi

Hyundain Ott Tänak starttaa kärkikuljettajana Suomen MM-rallin viimeiseen ajopäivään.
Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: Austral/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tänak väänsi lauantain erikoiskokeilla sekunnin kymmenyksistä Toyotan suomalaiskuljettajia Esapekka Lappia ja Kalle Rovanperää vastaan. Lappi putosi voittokamppailusta iltapäivän lenkillä, kun kivi kimposi epäonnisesti pieksämäkeläisen kilpurin tuulilasiin. Lappi joutui hölläämään vauhtiaan lauantain päätöspätkillä, koska säröille mennyt tuulilasi rajoitti näkyvyyttä ratin takaa.

Rovanperä takoi lauantain toisella lenkillä neljä pohja-aikaa (yksi jaettu Tänakin kanssa), mutta Tänak saapui iltahuoltoon 8,4 johdossa ennen MM-sarjaa johtavaa suomalaista.

– Tämä ei missään nimessä ole ollut ajollisesti paras suoritukseni, mutta silti olemme yrittäneet kovaa. Voin olla erittäin tyytyväinen tähän päivään ja siihen, että Toyotat ovat pysyneet takana. Se ei ole helppo tehtävä, Tänak kertasi.

Tänak oli kertonut jo ennen Suomen MM-rallia, että Toyota-kuskien haastaminen Suomessa on hankalaa Hyundain kilpurilla. Tästä huolimatta vauhti on ollut kohdallaan, vaikka virolaisen mukaan auto ei sovi täydellisesti hanskaan.

– Jos tilanne olisi normaali, ajaisin hieman eri tavalla, mutta se ei ole mahdollista. Meidän pitää hyökätä tavallista enemmän ja sitä kautta ajatkin tulevat, Tänak sanoi.

Tänakin 8,4 sekunnin johto ei äkkiseltään vaikuta isolta, mutta Keski-Suomen nopeassa sorarallissa sitä on vaikeaa kuroa kiinni. Sunnuntaina ajetaan vain 44 erikoiskoekilometriä, joten Rovanperän pitäisi saavuttaa Hyundai-kuskia keskimäärin 0,2 sekuntia jokaisella kilometrillä. Se on paljon.

– Kalle on tullut kovaa ja huomisesta tulee tiukka päivä, Tänak tuumi.

Rovanperä ja hänen tallikaverinsa Lappi kertoivat aiemmin kisaviikonlopun aikana, että Tänak on vain pelannut mediapeliä väittäessään Hyundain olevan selvästi alakynnessä Toyotaa vastaan Suomen MM-rallissa. Tänak vastasi lauantai-illan huollossa suomalaisten väitteisiin.

– Pelaamme ehdottomasti mediapeliä. Hävisimme hiljattain Virossa vain kahdella minuutilla (Rovanperälle), joten pelasimme sielläkin ehdottomasti peliämme, Tänak virnisti.

Katso alta kooste lauantai-iltapäivän tapahtumista Suomen MM-rallissa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat