Toyotan isolta pomolta ylistystä Kalle Rovanperälle ja Jonne Halttuselle

Toyotan nokkamies Akio Toyoda kehui vuolaasti Kalle Rovanperän huimaa suoritusta Puolan MM-rallissa viikonloppuna.
Akio Toyoda
Akio Toyoda on intohimoinen rallimies. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperä hälytettiin tiistai-iltana kisapaikalle, kun Sebastien Ogier loukkaantui kolarissa nuotituksessa. Suomalaistähti joutui nuotittamaan erikoiskokeet pikavauhtia, eikä tilanne missään nimessä ollut helppo.

Kaksinkertainen maailmanmestari näytti kuitenkin jälleen taitonsa ja tykitti kisan voittoon. Supersunnuntailta Rovanperä napsi niin ikään ison pistepotin. Yhteensä Rovanperä saalisti viikonlopulta 27 pistettä tiimille, joten komennus Puolaan oli erinomainen.

– Minä todella kunnioitan Kallen ja Jonnen (kartanlukija Halttunen) tekoa hyväksyä tiimin nopea pyyntö. He tukivat hienosti meitä. Jari-Matti (Latvala) kertoi, että tiimi ei pyytänyt heiltä voittoa, mutta vain sen, että he voisivat tukea meitä parhaalla mahdollisella tavalla, Toyoda sanoo.

– He kuitenkin voittivat ja yllättivät meidät tuollaisella tuloksella. He tekivät huiman valmistautumisen noin lyhyessä ajassa. Iso kiitos Kallelle ja Jonnelle ilahduttavasta yllätyksestä. Olen varma, ettei se ollut myöskään helppoa tiimille valmistaa auto uudestaan, mutta kiitos heille jälleen hienosta työstä.

Toyoda lähetti myös kiitokset kakkoseksi sijoittuneille Elfyn Evansille ja Scott Martinille. Toyota pystyi kuromaan valmistajien sarjassa Hyundain etumatkaa kolmella pisteellä. Nyt korealaisvalmistajan johtoasema on kymmenen pistettä.

– Olen hyvin kiitollinen Elfynille ja Scottille kakkostilasta. Uskon, että tämä kaksoisvoitto kauden puolivälissä on hyvin ratkaiseva myös valmistajien mestaruuden kannalta. Oli se varmasti myös tärkeä kuljettajaparille, Toyoda sanailee.

– He ovat aina olleet vahvoja myös kotiralleissamme Suomessa ja Japanissa, joten uskon, että heiltä on luvassa vahvaa suorittamista kauden toisella puoliskolla. Me taistelemme yhdessä loppuun asti.

Rallin MM-sarja jatkuu heinäkuun puolivälin jälkeen Latviassa. Elokuun alussa ajetaankin jo Keski-Suomen sorateillä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat