Toyota-kuski oli aivan yössä – näin hän selitti tilannettaan

Toyotan japanilaiskuski Takamoto Katsutan Puolan MM-ralli oli äärimmäisen vaisu.
Takamoto Katsuta
Takamoto Katsuta. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Normaalisti Katsuta on viihtynyt nopeissa soraralleissa, mutta Puolassa vauhti oli kadoksissa. Katsuta sijoittui lopulta Rally1-kuskeista kahdeksannelle tilalle. Sunnuntaina japanilainen saalisti vielä muutaman lisäpisteen, mutta kiistatta viikonloppu oli pettymys.

Katsuta itse koki, että kisa meni pilalle jo perjantaiaamuna. Kun eroa kärkeen tuli heti, oli myös loppukisa lähtöpaikan takia vaikea. Toki tällä kertaa tiimipisteitä ei Katsutan takia hukkaan mennyt, koska tallikaverit Kalle Rovanperä ja Elfyn Evans tekivät työnsä kiitettävästi.

– Ensinnäkin onnittelut Kallelle ja Jonnelle (Halttunen) sekä koko tiimille loistotuloksesta. Minulle ralli oli vaikea. Olin ongelmissa perjantaiaamuna ja se maksoi minulle jälkeen päin, koska lähtöpaikka oli huono lauantaina ja sunnuntaina, Katsuta sanoi kisan jälkeen.

Katsuta ajoi Puolassa ensimmäistä kertaa urallaan. Toisaalta tilanne oli sama esimerkiksi kisan voittaneelle Rovanperälle ja kolmanneksi sijoittuneelle M-Sport Fordin Adrien Fourmaux’lle.

– Sunnuntaina oli aika vaikea tehdä yhtään enempää ja saada tiimin haluamaa tulosta. Toisaalta opin paljon, miten tällaisissa olosuhteissa pitää ajaa.

Japanilaiskuski myös vihjasi, ettei auto kenties ollut toivotunlaisissa säädöissä.

– Meillä oli muutamia hyviä sektoreita ja välillä hyväkin fiilis ajaa. Ne asiat meidän on otettava mukaan seuraavaan ralliin Latviassa, Katsuta summasi.

– Meidän on myös kehitettävä niitä asioita, jotka täällä eivät olleet kunnossa, jotta olemme paremmassa vauhdissa jatkossa.

Latvian MM-ralli koittaa nopeasti. Kisa starttaa jo reilun parin viikon päästä torstaina 18. heinäkuuta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat