Toyotan japanilaiskuljettaja pisti itselleen kovan tavoitteen – ”Olemme ehdottomasti menossa oikeaan suuntaan”

Takamoto Katsuta
Takamoto Katsuta. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan WRC-tallin haastajaohjelmaan kuuluva Takamoto Katsuta toivoo yltävänsä korkealle tämän vuoden nopeissa MM-soraralleissa.

Katsuta on väläytellyt vauhtiaan Toyotan neljännen WRC-auton ratissa MM-osakilpailuissa. Reilu viikko sitten ajetussa Kroatian rallissa japanilaiskuljettaja kellotti kaksi pohja-aikaa ja sijoittui kisan lopputuloksissa kuudenneksi.

– En ottanut riskejä. Pääsin hyvään ajorytmiin ja pystyin luottamaan nuotteihini sataprosenttisesti, Katsuta selvittää MM-sarjan nettisivuilla.

– Minulla on vielä paljon opittavaa ja parannettavaa, mutta tämä on erittäin positiivista, sillä voin saada paremman käsityksen, miksi olin nopeampi. Aiemmin etsin aina syitä, miksi ja missä menetin aikaa. Nyt voin verrata, miksi olin nopeampi.

Katsuta debytoi Toyota Yaris WRC -autolla MM-sarjassa vuoden 2019 Saksan rallissa. Kehitystä on tapahtunut, ja tämän kauden jokaisessa rallissa Katsuta on sijoittunut kuudenneksi.

Juho Hännisen valmennuksessa oleva kuljettaja on asettanut itselleen kovan tavoitteen nopeisiin sorakisoihin.

– Suomen ja Viron ralleissa haluaisin vetää täysillä saadakseni hyvän tuloksen ja palkintosijan. Sellaisissa kisoissa minulla on enemmän luottamusta, Jyväskylässä asuva Katsuta kertoo.

– Suoritustasoni vaihtelee edelleen, mutta vaihtelut pienenevät jokaisessa rallissa. Olemme ehdottomasti menossa oikeaan suuntaan, mutta luottamuksen voi helposti menettää, jos ajaa rajusti ulos. Minun pitää vain keskittyä omaan työhöni ja edetä askel kerrallaan, Katsuta suunnittelee.

MM-pisteissä kuudetta sijaa jakava Katsuta kilpailee seuraavan kerran Portugalin rallissa vajaan kolmen viikon kuluttua. Viron sorakisa on ohjelmassa heinäkuussa ja Suomen osakilpailu syys-lokakuun taitteessa.

Katso alapuolelta Kroatian MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat