Toyotan isolta pomolta lupaus Jari-Matti Latvalalle – ”Nauttikaa mahdollisimman paljon”

Toyota-pomo Akio Toyoda ja Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC

Jari-Matti Latvalan ensimmäinen näyttöpaikka yksityiskuljettajana meni penkin alle viime viikonlopun Ruotsin MM-rallissa.

Latvala joutui keskeyttämään kilpailun jo perjantaina, kun hänen vuokraamaansa Toyota Yaris WRC -autoon tuli tekninen vika. Latvala pystyi ajamaan vain yhden erikoiskokeen kunnon kisavauhtia.

Toyotan pääjohtaja Akio Toyoda oli murheissaan Latvalan kohtalosta.

– Olen erittäin pahoillani teknisestä viasta, joka tuli Jari-Matin ja Juhon (kartanlukija Hänninen) Yaris WRC:hen. Olisin halunnut heidän ajavan ja nauttivan mahdollisimman paljon, mutta tällä kertaa asiat eivät menneet hyvin, Toyoda harmitteli tiedotteessa.

Toyotan WRC-auton vuokraaminen maksoi Latvalalle ja hänen tukijoilleen reilut 200 000 euroa. Tallipäällikkö Tommi Mäkinen kertoi Ruotsissa, että Latvala pääsee kilpailemaan Sardinian rallissa kesäkuussa.

– Kuulin, että he palaavat takaisin Sardinian rallissa. Valmistelemme Yaris WRC -auton täydelliseen iskuun, jotta he pystyvät taistelemaan kunnolla. Nauttikaa silloin mahdollisimman paljon, Toyoda lupasi.

Lue myös: Toyotan uusi tähti teki historiaa ja nappasi MM-sarjan kärkipaikan – joutuu ikävään rooliin seuraavassa MM-rallissa

Toyotan tehdastiimi keräsi Ruotsista jättipotin ja siirtyi valmistajien MM-sarjan kärkeen, kun walesilainen Elfyn Evans ajoi voittoon ja suomalaislupaus Kalle Rovanperä otti kolmannen tilan.

– Olen erittäin onnellinen, että tallin uusi jäsen saavuttaa jo tässä vaiheessa upeita tuloksia tiimin kanssa, Toyoda suitsutti Evansia.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet täältä.

Katso alta kooste Ruotsin MM-rallin tapahtumista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

Rovanperälle palkintosija tuli heti toisessa WRC-kisassa ja samalla hänestä tuli historian nuorin palkintokorokkeelle päässyt kuljettaja. Rovanperä otti kolmostilan tallikaveriltaan Sebastien Ogierilta viimeisen erikoiskokeen huikealla pohja-ajallaan.

– Kallella ja Jonnella (kartanlukija Halttunen) oli iso taistelu Sebiä ja Julienia (kartanlukija Ingrassia) vastaan, ero oli vain kolme sekuntia. Arvostan myös sitä, että nämä neljä kaveria saivat hyvät pisteet ja innostivat faneja, Toyoda sanoi.

Rallin MM-sarjan kolmas osakilpailu ajetaan vajaan kuukauden kuluttua Meksikossa.

Lue myös: Kalle Rovanperä teki historiaa, mutta seuraava ennätys siintää jo mielessä – ”Onneksi minulla on paljon aikaa”

Lue myös: Kalle Rovanperän mykistävä temppu löi useimmat ällikällä – ”Pitää olla tyytyväinen”

Lue myös: Tallipomo Tommi Mäkinen ällisteli Rovanperän huippuvetoa – ”Pojat saattoivat ihmetellä, mitä Kalle touhusi siellä”

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi Päätoimittaja