Quantcast

Toyotan iso pomo jakoi kehuja Jari-Matti Latvalan johtamalle tiimille

Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Autonvalmistaja Toyotan pääjohtaja Akio Toyoda on lähettänyt terveisensä Jari-Matti Latvalan johtamalle Toyotan WRC-tallille, joka juhli kaksoisvoittoa sunnuntaina päättyneessä Kroatian MM-rallissa.

Ranskalaiskonkari Sebastien Ogier ratkaisi kisan voiton edukseen asvalttikisan viimeisellä erikoiskokeella vain 0,6 sekunnin marginaalilla tallikaveriinsa Elfyn Evansiin.

Lue myös: Toyotalle huima kaksoisvoitto Kroatian MM-rallissa, Ogier ykkönen 0,6 sekunnin erolla

– Olen erittäin ylpeä, että miehistömme toivat tallille voiton uudessa Kroatian rallissa. Onnittelut Sebille, Julienille (kartanlukija Ingrassia) ja koko tiimille, Toyoda kertoo tiedotteessa.

– Sebillä ja Julienilla oli odottamaton onnettomuus siirtymäosuudella. Sen jälkeen he eivät pystyneet kilpailemaan autollaan täydellisesti päätöspäivänä, mutta he eivät luovuttaneet missään vaiheessa ja voittivat lopulta rallin. Arvostan suuresti heidän kovaa työtään. Myös Elfyn ja Scott (kartanlukija Martin) tekivät hyvää työtä. Se on upeaa, että saimme kaksoisvoiton, Toyoda hehkuttaa.

Lue myös: Rallivoittaja Sebastien Ogierille sakot ja ehdollinen kilpailukielto – näin ranskalaismestari perusteli tapausta tuomaristolle

Toyotan neljännellä autolla kilpaileva Takamoto Katsuta sijoittui Kroatiassa kuudenneksi. Kalle Rovanperä joutui puolestaan keskeyttämään kisan ulosajoon jo ensimmäisellä erikoiskokeella.

– Odotan innolla, että näen Takamoton parantavan myös tulevissa kisoissa. Kallen ja Jonnen (kartanlukija Halttunen) ralli päättyi aikaisin. Olin helpottunut, kun sain tietää molempien olevan kunnossa. Uskon, että he saivat silti oppia tästä rallista.

Toyota johtaa valmistajien MM-sarjaa 27 pisteen erolla Hyundaihin, kun takana on kolme rallia.

– Jari-Matin johtama tiimi näyttää vahvuutensa jokaisessa rallissa, ja kaikki tallin jäsenet tekevät töitä yhdessä, Toyoda kehuu.

Kauden seuraava osakilpailu ajetaan vajaan kuukauden kuluttua Portugalissa.

Katso alta kooste Kroatian MM-rallin tapahtumista.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,372318″ ap mute ]

Lue myös nämä

  • Uusimmat