Toyotalta vahvistus: Sebastien Ogier jää sairaalaan – ei pysty osallistumaan MM-ralliin

Sebastien Ogier ei pysty osallistumaan torstaina alkavaan Puolan MM-ralliin.
Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: Toyota GAZOO Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyota-kuljettaja Ogier ajoi tiistaina rallin nuotituksessa nokkakolarin henkilöauton kanssa. Onnettomuus tapahtui aamulla Goldapin erikoiskokeella kapealla tieosuudella.

Ogierin ja kartanlukija Vincent Landais’n nuottiauto törmäsi Fordiin, jossa oli kuljettajan lisäksi yksi matkustaja. Ogier, Landais ja toisessa autossa olleet henkilöt vietiin sairaalaan tarkempiin tutkimuksiin.

Toyotan WRC-talli tiedotti tiistai-iltana, että kaikki onnettomuudessa olleet henkilöt ovat käyneet tarkemmissa tutkimuksissa. Tiedotteen mukaan kukaan ei saanut onnettomuudessa vakavia vammoja.

Landais on jo päässyt sairaalasta, mutta Ogier jää yön yli tarkkailuun sairaalaan. Tiimi tiedotti, että tämän vuoksi Ogier ei osallistu nopeaan soraralliin.

Mahdollista on vielä sekin, että jokin toinen kuljettaja starttaa Ogierin sijaan Toyotan kolmannella Rally1-autolla Puolan osakilpailuun.

– Tiimille tärkeintä on kaikkien osapuolien turvallisuus ja hyvinvointi. Lisäksi tiimi harkitsee vaihtoehtoja mahdollisen korvaajan suhteen ja tiedottaa asiasta myöhemmin, Toyota tiedotti.

Tiedotteessa kerrottiin, että nuottiauton GPS-seurantajärjestelmän mukaan ranskalainen ei ajanut ylinopeutta onnettomuushetkellä. Nuotituksen aikana erikoiskokeita ei suljeta, joten niillä on muutakin liikennettä. Tämän vuoksi autokuntien on noudatettava nopeusrajoituksia.

Puolan MM-rallin nuotitus jatkuu keskiviikkona. Vauhtiin päästään torstaina, jolloin aamulla ajetaan testierikoiskoe ja illalla yleisöerikoiskoe.

Lue myös nämä