Toyotalta kova veto: Kalle Rovanperä pikahälytyksellä MM-ralliin – suomalaistähdellä hurja urakka edessään

Kalle Rovanperä on starttaamassa Sebastien Ogierin sijaan Puolan MM-ralliin, joka käynnistyy torstaina.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota GAZOO Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperän oli tarkoitus seurailla Puolan MM-ralli sivusta. Toyotan kolmosautolla sorakisaan oli ilmoitettu Sebastien Ogier, joka ajoi tiistaina rallin nuotituksessa nokkakolarin henkilöauton kanssa.

Toyota ilmoitti tiistai-iltana, että Ogier jää tarkkailuun sairaalaan yön yli. Tämän vuoksi ranskalainen joutuu jättämään kilpailun kokonaan väliin.

Myöhemmin tiistai-iltana selvisi, että maailmanmestari Rovanperä on tulossa paikkaamaan Ogieria Puolaan. Kilpailun tuomaristo julkisti päätöksen, jossa se myönsi Toyotalle luvan vaihtaa miehistön kolmanteen autoonsa.

Toisin sanoen Rovanperä ja kartanlukija Jonne Halttunen kilpailevat viikonloppuna Puolassa.

Rovanperällä ja Halttusella on hurja urakka edessään jo ennen kilpailun virallista starttia. Suomalaiskaksikko sai tuomaristolta nimittäin luvan nuotittaa erikoiskokeet poikkeuksellisella aikataululla.

Rovanperän ja Halttusen nuotitustehtävät käynnistyvät heti keskiviikkoaamuna ja heille on varattuna kaikkiaan 12 tuntia aikaa pätkien läpi ajamiseen.

Rovanperä ja Halttunen käyvät vielä torstaina kaksi erikoiskoetta läpi iltapäivällä ennen virallista starttia. Torstain ohjelmassa ovat myös testierikoiskoe aamulla ja yleisöerikoiskoe illalla.

Rovanperä ei ole koskaan aiemmin kilpaillut Puolassa. Edellisen kerran Puola oli mukana rallin MM-sarjan kalenterissa kaudella 2017.

Lue myös nämä

  • Uusimmat