Quantcast

Toyotalla olisi mahdollisuus taktikoida ronskisti Kalle Rovanperän eduksi – Latvalalta perustelut, miksi näin ei tehdä

Jari-Matti Latvalan johtama Toyotan WRC-talli on vahvasti kiinni Monte Carlon MM-rallin kaksoisvoitossa ennen viimeistä kilpailupäivää.
Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Aki Hietavala
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kahdeksankertainen maailmanmestari Sebastien Ogier lähtee kärkikuljettajana Monten päätöspäivään. Kalle Rovanperä ajaa puolestaan toisena 16 sekunnin päässä ranskalaisesta.

Ogier ei aja tälläkään kaudella kaikkia osakilpailuja, joten hän ei taistele kuljettajien maailmanmestaruudesta. Halutessaan Toyotalla olisi siis mahdollisuus taktikoida Rovanperä tiimitoverinsa edelle sunnuntaina, jotta suomalaismestari saisi mahdollisimman paljon pisteitä MM-kamppailuun.

Mutta näin ei tule käymään, painottaa Latvala.

– Emme lähde siihen. Onhan se totta, että sellainen mahdollisuus on, mutta emme halua sitä. Olemme aiempina kausinakin puhuneet, että taistelun pitää olla rehellistä, tallipomo perusteli Rallit.fille.

Toyota on tosiaan pitänyt tiukasti kiinni siitä ohjenuorasta, ettei se käytä tallimääräyksiä. Ainoa poikkeus oli vuoden 2021 Monzan MM-ralli, jossa Rovanperälle annettiin tehtäväksi körötellä varmistellen kisa läpi, jotta Toyota saa tiimimestaruuden.

”Veikkaan, että Kalle hyökkää”

Rovanperä oli koko porukan nopein kuljettaja lauantain erikoiskokeilla Monte Carlon rallissa. Illan päätteeksi hän nykäisi selvän pohja-ajan pimeässä ajetulla pikataipaleella ja nousi lähemmäksi Ogieria. Samalla kolmantena oleva Hyundai-kuljettaja Thierry Neuville putosi 16 sekunnin päähän Rovanperästä.

Näistä asetelmista Rovanperän on hyvä lähteä sunnuntain pikataipaleille.

– Kalle on ajanut hyvin, vaikka välillä mentiin riskien rajoilla. Hän on pystynyt hyvin pitämään Neuvillen takana, vaikka Neuville on voittanut täällä vuonna 2020, Latvala kehaisi Toyota-tähteä.

Rovanperältä puuttuu Monten voitto, ja mikäli Ogier välttää ylimääräiset ohjelmat sunnuntaina, ei MM-tittelin haltijaa kruunata voittajaksi tämänkään vuoden kisassa. Tärkeintä on kuitenkin se, että Rovanperällä on loistava tilaisuus napata isoin pistepotin täyden kauden ajavista kuljettajista.

Lisäpisteitä on jaossa vielä kisan päättävällä Power Stage -erikoiskokeella.

– Veikkaan, että Kalle hyökkää Powerilla, koska hän ajaa henkilökohtaista sarjaa. Ogierille ei ole niin suuresti väliä henkilökohtaisista pisteistä, Latvala arveli.

Katso alta kooste lauantai-iltapäivän tapahtumista Monte Carlon MM-rallissa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat