Toyotalla neljä WRC-autoa kauden viimeisessä MM-rallissa

Takamoto Katsuta
Takamoto Katsuta. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan WRC-tallin japanilaissuojatti Takamoto Katsuta pääsee ajamaan kauden viimeisessä MM-rallissa.

Toyota vahvisti Twitterin välityksellä, että Katsuta kilpailee kauden päättävässä Monzan MM-rallissa Toyota Yaris WRC -autolla. Näin ollen Toyotalla on lähtöviivalla kaikkiaan neljä WRC-autoa.

– En olisi voinut kuvitella palaavani kilpailemaan radalle, etenkään Monzassa, sen jälkeen, kun siirryin ralliin rata-autoilun puolelta. Monza on yksi legendaarisimmista radoista maailmassa, joten olen iloinen, että pääsen ajamaan siellä, Katsuta hehkuttaa rallin MM-sarjan nettisivuilla.

– Toivottavasti aiemmasta ratakokemuksestani on hyötyä joillakin osuuksilla.

MM-sarjan kärkikuljettajat Elfyn Evans ja Sebastien Ogier sekä debyyttikauttaan ajava Kalle Rovanperä muodostavat totuttuun tapaan Toyotan tehdastiimin kuljettajakolmikon Italiassa.

Katsuta, 27, kuuluu Toyotan WRC-tallin haastajaohjelmaan. Hän on osallistunut tällä kaudella yhteensä neljään MM-ralliin.

Kauden avanneessa Monte Carlon MM-rallissa Katsuta sijoittui seitsemänneksi ja Ruotsin rallissa yhdeksänneksi. Syksyllä ajetuissa Viron ja Sardinian ralleissa japanilaiskuljettaja keskeytti ulosajoihin.

Katsuta on MM-pisteissä sijalla 14. Hän on paikoin väläytellyt vauhtiaan Toyota Yaris WRC:n ratissa, mutta oppivuosi on vaatinut myös veronsa.

Monzan MM-ralli on määrä ajaa 4.-6. joulukuuta.

Katso alta kooste Sardinian MM-rallista. Videolla näkyy myös Katsutan raju ulosajo rallin päätöspäivänä (kohdasta 1:42 eteenpäin).

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,352465″ ap mute]

Lue myös nämä