Quantcast

Toyota tyrmäsi päävastustajansa – johdattaako Jari-Matti Latvala tiiminsä temppuun, joka jäi Tommi Mäkiseltä kokematta?

Kalle Rovanperä ja Jonne Halttunen
Toyotan WRC-tiimi pääsi juhlimaan Kalle Rovanperän ja Jonne Halttusen saavuttamaa voittoa Kreikassa. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyota on vahvasti kiinni sekä kuljettajien että valmistajien mestaruuksissa, kun kautta on jäljellä kolmen osakilpailun verran.

Toyotan Sebastien Ogier johtaa kuljettajien sarjaa 44 pisteen erolla tallitoveriinsa Elfyn Evans. Kolmantena MM-taulukossa majaileva Hyundai-kuljettaja Thierry Neuville on jäänyt Ogierista jo 50 pistettä.

Valmistajien sarjassa Toyotalla on 57 pisteen etumatka Hyundaihin. Jari-Matti Latvalan johtaman Toyotan WRC-tallin tilanne on kaikkiaan loistava ennen lokakuun alussa ajettavaa Suomen MM-rallia, joka on kaiken kukkuraksi tiimin kotikilpailu.

Toyota nykäisi lisää eroa päävastustajaansa viime viikonlopun Kreikan MM-rallissa, jossa Kalle Rovanperä ajoi voittoon ja Ogier kolmanneksi. Ogier otti puolestaan enemmän hajurakoa Evansiin ja Neuvilleen kuskien mestaruustaistossa.

Hyundain tallipomo Andrea Adamo ei ollut tyytyväinen tiiminsä kokonaissuoritukseen.

– Annan tallille neljä pistettä kymmenestä, 4/10. Me voitamme ja häviämme yhdessä tallina. Annan myös itselleni arvosanaksi 4/10, Adamo kertoi belgialaiselle RTBF-kanavalle.

Adamo myönsi suoraan, että Toyota on kasvattanut jo liian suuren eron molemmissa MM-sarjoissa.

– Kohtasimme täällä (Kreikan MM-rallissa) ongelmia, jotka olisi pitänyt jo ratkaista. Tämä tarkoittaa sitä, ettei meillä ole oikeutta voittaa maailmanmestaruutta.

– Taistelu molemmista titteleistä on ohi. Se ei ole mielipiteeni, se on matematiikka. En aio sanoa, että aiomme taistella loppuun saakka ja blaablaa. Sellainen toimii sosiaalisessa mediassa – sillä saa tykkäyksiä. Mutta minä en ole täällä sitä varten. Tilanne on selvä: kaksi tiimiä taistelee mestaruudesta, ja Toyotalla on erittäin pitkä etumatka, Adamo alleviivasi persoonalliseen tyyliinsä.

Toyota palasi rallin MM-sarjaan kaudella 2017 Tommi Mäkisen johdolla. Toyota saavutti Mäkisen aikakaudella kaksi kuljettajien maailmanmestaruutta ja yhden valmistajien MM-tittelin.

Mäkiseltä jäi tallipäällikkönä kokematta tuplamestaruuden voittaminen saman kauden aikana. Nyt ensimmäistä vuottaan Toyotan tallipomon pestissä toimivalla Jari-Matti Latvalalla on siihen loistava mahdollisuus.

Hyundai-kuljettaja Neuville on tallipäällikkönsä Adamon kanssa samoilla linjoilla. Hän ei usko muuhun kuin Toyotan tuplaan.

– Näytti siltä, että kaikki kolme autoamme olivat hieman perässä. Toyota pystyi ottamaan kolmoisvoiton jopa Power Stage -erikoiskokeella, joten näyttää siltä, että olemme hävinneet molemmat mestaruuskamppailut, Neuville totesi Akropolis-rallin jälkeen.

Katso alapuolelta Kreikan MM-rallin ratkaisuhetket. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,387477″ ap mute]

Lue myös nämä