Quantcast

Toyota-tähtien tilanne vaikeutuu – Latvala muistutti Kalle Rovanperän saamasta edusta

Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan WRC-talli otti Kroatian MM-rallissa kaksoisvoiton komean kamppailun päätteeksi. Seuraavissa osakilpailussa Sebastien Ogierilla ja Elfyn Evansilla on kuitenkin edessään kovempi urakka.

Ogier varmisti Kroatian asvalttirallin voiton vasta viimeisellä erikoiskokeella, jolla hän ajoi huikean pohja-ajan ja nousi Evansin edelle vain 0,6 sekunnin erolla.

Lue myös: Rallivoittaja Sebastien Ogierille sakot ja ehdollinen kilpailukielto – näin ranskalaismestari perusteli tapausta tuomaristolle

Seitsemän maailmanmestaruutta voittanut Ogier harppasi samalla MM-sarjan kärkeen. Kroatiassa kolmanneksi sijoittunut Hyundai-kuljettaja Thierry Neuville on toisena kahdeksan pisteen päässä Ogierista ja Evans kolmantena kymmenen pistettä tallikaveriaan perässä.

– Meillä on ollut huippuhyvä alku kauteen. Auto on mahtavassa iskussa ja miehet loistavassa kunnossa. Meillä on parhaat kuljettajat. Ei tässä paljoa enempää voisi toivoa, Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala suitsutti Rallit.fille.

Katso MM-sarjan pistetilanteet täältä.

MM-sarjan kärkikuljettajat ovat epäkiitollisessa asemassa seuraavissa osakilpailuissa Portugalissa ja Sardiniassa, joissa kilpaillaan soralla. Avauspäivän erikoiskokeille startataan MM-sarjan pistetilanteen mukaisessa järjestyksessä.

– Siitä tulee pikkuisen vaikeutta, kun pojat ovat ajaneet noin hyvin ja ovat MM-sarjan kärjessä. He joutuvat auraamaan reittiä seuraavissa kisoissa, minkä vuoksi ensimmäinen päivä voi olla vaikea. Siinä on haastetta, että sieltä pääsee nousemaan.

Latvala muistutti, että Toyotan nuorella tähdellä Kalle Rovanperällä on puolestaan pieni etu puolellaan. Rovanperä starttasi MM-sarjan johtajana Kroatian MM-osakilpailuun, mutta hän ajoi ulos heti ensimmäisellä erikoiskokeella ja joutui keskeyttämään.

Vajaan kuukauden kuluttua ajettavaan Portugalin ralliin Rovanperä lähtee MM-sarjan viidenneltä sijalta.

– Toki se helpottaa meitä, että Kalle on paremmissa asemissa. Me tiedämme Kallen nopeuden.

– Yritetään saada paras irti seuraavissa sorakilpailuissa, jotka ovat hankalia lähtöpaikan kannalta. Uskoisin, että Portugalin ja Sardinian kilpailut sopivat muuten hyvin kuljettajillemme, Latvala arvioi.

Toyota vankisti paikkaansa valmistajien MM-sarjan kärjessä Kroatian rallin kaksoisvoitollaan. Etumatka Hyundaihin on nyt 27 pistettä.

– Tiedämme, että kilpailu kovenee. Jos päästää hyvän olon tunteen tulemaan, se kostautuu nopeasti. Töitä pitää vain jatkaa. Meidän täytyy pitää päällä sama työmäärä tai jopa enemmänkin, kun lähdemme Portugaliin. Kaikki osa-alueet pitää käydä tarkasti läpi ja tehdä töitä sen eteen, että pysymme kilpailukykyisinä, Latvala linjasi.

Katso alta kooste Kroatian MM-rallin tapahtumista.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,372318″ ap mute ]

Lue myös nämä

  • Uusimmat