Quantcast

Toyota-tähti testasi uutta rallikilpuria – autoon tehty näkyvä uudistus

Toyota GR Yaris Rally1
Toyota GR Yaris Rally1. Kuva: Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjassa kilpaileva Toyota on jatkanut ensi vuoden Rally1-autonsa kehitystyötä Etelä-Euroopassa.

Rallin MM-sarjassa siirrytään hybridiaikakauteen ensi vuonna ja samalla nykyiset WRC-autot jäävät historiaan. WRC-tiimit kehittävät parhaillaan hybridiyksiköillä varustettuja Rally1-autojaan, joiden debyytti nähdään tammikuussa Monte Carlon MM-rallissa.

Toyotan walesilaistähti Elfyn Evans testasi tiistaina Toyota GR Yaris Rally1 -autoa soratiellä Espanjassa. Testistä julkaistuista kuvista ja videoista selvisi, että Toyota on tehnyt muokkauksia kilpuriin sitten viime näkemän.

Huomattavin muutos on se, että Yariksen kyljissä olevat ilmanottoaukot ovat kooltaan pienemmät kuin aiemmissa testeissä, joista on levinnyt kuva- ja videomateriaalia. Ilmanottoaukot ovat autossa hybridiyksikön jäähdytystä varten.

Katso alta video Evansin testistä.

Jos video ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Toyotan testikuljettaja Juho Hänninen on pääosin vastannut GR Yaris Rally1 -auton testi- ja kehitystyöstä, mutta tehdastiimin kuljettajista Evans ja Kalle Rovanperä ovat päässeet ottamaan tuntumaa ensi vuoden kilpuriin.

Sebastien Ogier ja Esapekka Lappi jakavat ensi vuonna ajovastuuta Toyotan tehdastiimin kolmannessa autossa, mutta ainakaan toistaiseksi julkisuuteen ei valunut tietoa siitä, että he olisivat testanneet hybridikilpuria.

Ogier ja Evans ratkaisevat tämän kauden kuljettajien maailmanmestaruuden ensi viikolla ajettavassa päätöskilpailussa Monzassa. Myös valmistajien maailmanmestaruus on menossa Toyotalle.

Katso alapuolelta Katalonian MM-rallin parhaat palat. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,390540″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat