Quantcast

Toyota-tähti oli jäädä vesilammikon uhriksi Sardiniassa – ”Kyllä siinä pieni paniikki hiipi puseroon”

Elfyn Evans
Elfyn Evans. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan walesilaiskuski Elfyn Evans kipusi jälleen palkintokorokkeelle, kun rallin MM-sarja jatkui viime viikonloppuna Sardiniassa. 

Evans sijoittui Välimeren saarella toiseksi tiimitoverinsa Sebastien Ogierin jälkeen. Myös MM-pisteissä Evans on toisena, kun johtopaikkaa pitää Ogier 11 pisteen turvin.

Walesilaistähti oli vähällä jäädä reitille vielä viimeisellä Power Stage -erikoiskokeella. Yaris WRC:n moottori nappasi sisuksiinsa liikaa vettä vesihaudan ylityksessä ja auto sammui. Evans käynnisteli autoaan pitkän aikaa aiheuttaen sydämen tykytyksiä sekä itselleen että koko Toyotan tiimille.

– Moottori hörppäsi vettä, eikä vastannut käynnistyksiin. Se tuntui loputtoman pitkältä ajalta. Ajattelin aluksi, että kyllä tämä tästä, mutta sitten alkoi jo vähän epätoivo tulemaan esiin. Onneksi se lopulta käynnistyi, Evans tilitti kisan jälkeen.

– Oli vaikea arvioida siinä kohtaa, kuinka kauan aikaa kului. Oliko se 20 vai 40 sekuntia? Siinä alkoi jo pikku paniikki hiipimään puseroon. Halusinkin sitten päästä pätkän läpi äkkiä, Evans jatkoi.

Lopulta aikaa valui hukkaan noin 20 sekuntia, mutta toinen sija pysyi walesilaiskuskin hallussa reilun 19 sekunnin turvin ennen Hyundain Thierry Neuvillea.

Evans on huippunimistä ainoa, joka ei ole kauden viidessä ensimmäisessä rallissa vielä keskeyttänyt. Yksi voitto, kolma kakkostilaa ja yksi viides sija ovat nostaneet Evansin myös tällä kaudella mestarikandidaattien joukkoon. Evansin taso on jo niin kova, ettei Sardinian kaltaiset toiset sijat enää lämmitä.

– Perjantaina sain tosi huonon startin kisaan. Auto tuntui ihan päinvastaiselta kuin Portugalissa, enkä ollut siihen tyytyväinen. Luulimme testeissä, että teimme autoon parannuksia, mutta testitie ei ehkä ihan vastannut kisaoloja. Ei se kuitenkaan ollut ainoa syy, myös itseluottamuksesta puuttui palanen, Evans summasi.

– Toinen sija on kuitenkin lopulta ihan hyvä tulos ottaen huomioon perjantain ongelmat. Harmi että sen vesilammikkoepisodin takia emme saaneet Powerilta yhtään pistettä.

Katso alapuolelta Sardinian MM-rallin parhaat palat.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,380274″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat