Toyota-tähti manasi – ”Olen pettynyt, miten asiat menivät”

Elfyn Evans ei pystynyt olemaan tyytyväinen Puolan MM-rallin jälkeen, vaikka hän otti kisasta kakkossijan.
Elfyn Evans
Elfyn Evans. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Evans takasi Toyotalle kaksoisvoiton Kalle Rovanperän kanssa ja takasi tiimilleen hyvät pisteet valmistajien MM-sarjaan. Mutta walesilainen olisi voinut ottaa vieläkin enemmän pisteitä viikonlopulta.

Evans kärsi lauantai-iltapäivänä rengasrikon ja häneltä petti kumi myös rallin päättäneellä Power Stage -erikoiskokeelta. Ne maksoivat hänelle useamman pisteen.

– Kaikkiaan vauhtimme ei ollut mitenkään huono. Meillä oli hyvä perjantai ja hyvä lauantaiaamupäivä, mutta lauantai-iltapäivä ei mennyt täydellisesti. Olen tietenkin pettynyt, miten asiat menivät sunnuntaina, Evans harmitteli.

– Kaikki sujui hyvin, mutta valitettavasti meille tuli rengasrikko Power Stagella. Ajolinjalla oli kivi, jota en pystynyt mitenkään väistämään sitä. Menetimme vain muutamia sekunteja, mutta uuden pistesysteemin vuoksi pienistä ongelmista voi tulla iso tappio. Oli pettymys päättää ralli sillä tavalla.

Väliaikojen perusteella Evans olisi voinut ottaa päätöspätkältä kaksi lisäpistettä. Lisäksi hänellä oli saumat kohentaa sijoitustaan yhdellä pykälällä supersunnuntain tuloksissa, eli rengasrikko saattoi maksaa hänelle kolme arvokasta MM-pistettä.

– Pieni aikatappio voi muuttaa kohtuullisen tuloksen huonoksi, Evans manasi.

MM-taistossa Evans onnistui saavuttamaan kolmella pisteellä kärkikuljettaja Thierry Neuvillea. Ja mikä tärkeintä, Evans osoitti nyt huomattavasti parempaa vauhtia parin heikommin sujuneen kilpailun jälkeen.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet täältä.

Seuraavaksi pisteistä kilpaillaan Latvian ja Suomen nopeissa soraralleissa. Evans toivoo, että hänen vauhtinsa kiihtyy entisestään.

– Auto tuntui nyt paremmalta kuin edellisissä ralleissa. Meidän pitää jatkaa kehitystä ja tehdä hyvää työtä Latviassa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat