Quantcast

Toyota-tähti ajoi moottoripyöräilijän päälle Dakarissa – kuskin toiminta onnettomuuden jälkeen nostatti myrskyn

Giniel de Villiers
Giniel de Villiers. Kuva: Flavien Duhamel/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Giniel de Villiers ei kerännyt kehuja puolelleen Dakar-rallin ensimmäisen varsinaisen etapin tapahtumista Saudi-Arabiassa.

Eteläafrikkalainen de Villiers törmäsi Toyotallaan moottoripyöräluokassa kilpailevaan Cesar Zumaraniin, joka oli jäänyt jumiin pehmeään hiekkaan. De Villiers pakitti törmäyksen jälkeen, jotta Zumaran pääsi nousemaan auton alta.

Zumaran viittoi de Villiersiä jatkamaan, minkä jälkeen hän kaatui hiekalle. Dakar-konkari de Villiers ohitti pyörän ja jatkoi matkaansa.

Katso alta video tapauksesta:

Jos video ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

De Villiersin toiminta nostatti myrskyn sosiaalisessa mediassa. Tyrmistyttävää oli se, ettei de Villiers pysähtynyt onnettomuuspaikalle varmistamaan, että Zumaran on täysin kunnossa. Tämä on yksi Dakarin tärkeimmistä säännöistä: kilpakumppania ei jätetä hätään aavikolle.

De Villiers joutui selittämään toimintaansa Dakar-rallin tuomaristolle.

– Ajoin hitaasti ja näin moottoripyöräilijän seisovan vasemmalla. Koska hiekassa oli kivi, auto työntyi kohti moottoripyöräilijää ja osuin häneen, minkä vuoksi hän kaatui. Menin taaksepäin autolla. Kun hän nousi ylös ja viittoi kädellään, se oli minulle signaali siitä, että hän on kunnossa ja voin ohittaa, de Villiers kertoi tuomariston päätöksen mukaan.

– Ohitin pyörän enkä halunnut pysähtyä uudestaan, koska paikka oli erittäin hiekkainen. Pelkäsin, että jäisin jumiin.

Tuomariston mukaan de Villiersin olisi pitänyt pysähtyä ja tarkastaa, että Zumaran ei ole loukkaantunut. Päätöksessä kerrotaan, että Zumaran välttyi vammoilta, mutta hän sanoi olleensa tyytymätön Toyota-kuskin toimintaan.

De Villiers sai tapauksesta viiden minuutin aikasakon, joka sinänsä on melko mitätön Dakarin kaltaisessa maratonkilpailussa. Rangaistus pudotti de Villiersin autoluokassa seitsemänneksi, mutta eroa kärkeen on kertynyt jo 46 minuuttia.

De Villiers voitti Dakar-rallin vuonna 2009.

Lue myös: Sebastien Loebilta huikea veto Dakarissa – ”Meidän piti puskea kuin MM-rallissa lähes 340 kilometriä”

Katso alta video maanantaina ajetusta Dakarin toisesta etapista.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,396445″ ap mute ]

Lue myös nämä